sasa1 Svet24.si

Saša Krajnc: Nisem človek z oklepom!

vodna tromba, Halkidiki Svet24.si

VIDEO: Panika na grški plaži, kopalce ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boxer oklepnik rheinmetall defense Reporter.si

Razmetavanje z milijoni: Slovenija kupuje ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Josip Tratnjak Njena.si

Ljubezen na vasi: Josip nima sreče

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
02.08.2022 12:19

Tokrat smo govorili o razpisu za pomoč zasebnim pravnim subjektov za sofinanciranje stroškov elektrike in ogrevanja, in o podpisu pogodbe za izgradnjo kanalizacije v Gorenjih in Dolenjih Lakovnicah.

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni in direktor izbranega izvajalca Malkom d. o. o. Marjan Skube sta na rotovžu podpisala pogodbo za izgradnjo kanalizacije v Gorenjih in Dolenjih Lakovnicah, ki bo 156 prebivalcem oziroma 45 objektom omogočila priključitev na javno kanalizacijsko omrežje. Izvedba investicije v vrednosti dobrih 770 tisoč evrov brez DDV se bo začela v avgusta, dela pa se bodo zaključila predvidoma do maja prihodnje leto.

Kanalizacijski vod v dolžini 1935 metrov bo vezan na novo kanalizacijo v sosednji vasi Jama, kjer so komunalno infrastrukturo uredili leta 2019, zgrajeno bo tudi črpališče za odvajanje odpadnih voda. Sredstva za naložbo bodo zagotovili na novomeški občini, v primeru uspešne prijave na javni razpis pa si obetajo skoraj 60 odstotno sofinanciranje iz vira Mehanizma za okrevanje in odpornost.

Mestna občina Novo mesto je objavila javni razpis za pomoč zasebnim pravnim subjektom pri premostitvi dodatnih stroškov delovanja športnih objektov v prvem tromesečju letošnjega leta, ki so bili posledica rasti cen energentov. Upravičeni vlagatelji lahko oddajo vlogo do 24. avgusta.

Javni razpis je vezan na sofinanciranje stroškov energentov, torej na elektriko in ogrevanje v športnih objektih, katerih lastniki, najemniki oz. upravljavci so zasebni pravni subjekti, ki so izvajalci športnih programov, ki jih sofinancira MO Novo mesto, in sicer za januar, februar in marec 2022.

Sofinancirali bodo dodatno nastale stroške energentov, ki izhajajo iz rasti cen energentov, in sicer v višini največ 0,05 €/kWh oziroma največ do razlike v ceni energentov med prvim tromesečjem v letu 2021 in prvim tromesečjem v letu 2022. Več informacij je na voljo med uradnimi objavami na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Novo mesto, moje mesto, 2.8.2022