sasa1 Svet24.si

Saša Krajnc: Nisem človek z oklepom!

vodna tromba, Halkidiki Svet24.si

VIDEO: Panika na grški plaži, kopalce ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boxer oklepnik rheinmetall defense Reporter.si

Razmetavanje z milijoni: Slovenija kupuje ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

marilyn-manson Odkrito.si

Ojoj, kaj se je zgodilo z znanim pevcem?

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
04.08.2022 12:34

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je objavila javni natečaj za nov znak knjižnice, katerega izhodišče je »Širimo obzorja, domišljijo in poglede na svet«. Na natečaju lahko sodelujejo posamezniki ali skupina, sodelovanje je anonimno.

Poleg oblikovanja znaka knjižnice so predmet razpisa tudi barvna shema, ikone in ozadja za družbena omrežja, objava na družbenih omrežjih, dopisni list s tipografijo in kratka obrazložitev oblikovne predloge. Predlagane rešitve morajo vsebovati vse elemente, ki so predmet razpisa, sicer so izločene iz postopka.
Natečaj je dvostopenjski. Ocenjevalna komisija v kateri so prof. dr. Petra Černe Oven, predavateljica na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ter soustanoviteljica Inštituta za oblikovanje, Dino Zupančič, direktor in partner v Agenciji 101 ter predsednik Slovenskega združenja oglaševalskih agencij, Sara Tomšič, podžupanja Mestne občine Novo mesto in Mitja Ličen, direktor založbe Goga ter član Sveta zavoda Javne agencije za knjigo in Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, bo preučila prispele idejne rešitve ter pripravila lestvico z uvrstitvijo prispelih predlogov.
Na drugi stopnji bodo zaposleni v knjižnici izbirali med po mnenju ocenjevalne komisije najboljšimi predlogi. Zmagovalna rešitev bo nagrajena s 3.000, evrov, vsem, ki se bodo uvrstili na drugo stopnjo, pa bo izplačana nagrada v višini 500 evrov.
Kot pravočasno oddane predloge bodo upoštevane vse natečajne rešitve, ki bodo prispele na sedež novomeške knjižnice do petka, 16. septembra 2022.

Mladinski center Oton skupaj s finskim mladinskim centrom Piispala v začetku avgusta v Novem mestu organizira izmenjavo z naslovom »Zdrav duh v zdravem telesu«. Izmenjava, na kateri se bo ob spremstvu mladinskih vodij en teden družilo 10 mladih iz finske in 10 mladih iz Novega mesta, je namenjena mladim med 13. in 17. letom. Iskali in našli bodo povezave med zdravim telesom, zdravo hrano, zdravim umom, vse to skozi zabavo in različne aktivnosti. Namen izmenjave v sklopu programa Erasmus+MvA je, da mladi spoznajo različne načine gibanja in najdejo tudi sebi primernega, s katerim bodo poskrbeli za dobrobit lastnega telesa in duha. Tekom tedna se bodo poleg športnih aktivnosti izvajale tudi delavnice s pomočjo katerih bodo mladi spoznali tudi svoje emocionalni svet in lastno doživljanje sveta.

Novo mesto - moje mesto, 4.8.2022