Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
09.08.2022 12:30

Na terasi knjižnice Mirana Jarca so uredili čisto pravo kamnito plažo z ležalniki, senčniki ter mizicami in stoli, ne manjka pa niti bazenček, kjer se lahko ohladijo in zabavajo najmlajši obiskovalci.

Za prijetnejše počutje so zasaditvi dreves in grmičevja na terasi dodali visoko gredo, od koder se širijo arome zdravilnih zelišč in dišavnic. Tu se lahko ob prebiranju časopisov, revij ali knjig obiskovalci odpočijejo in si zbistrijo misli. Če obiskovalcem ni do branja, lahko le počivajo in uživajo ali pa poklepetajo v dobri družbi. Na plaži je tudi Igrobežnica, namenjeno izmenjavi rabljenih iger in igrač po sistemu »prinesi, česar ne potrebuješ in vzemi, kar ti je všeč«.

Starše in otroke pa v knjižnici vabijo, da skupaj preživijo proste in sproščene poletne urice v igralnici, ki so jo uredili v knjižnični Pravljični sobi. tam lahko obiskovalci knjižnice igrajo družabne igre, berejo knjige, se igrajo z igračami, izdelajo kaj lepega ali si izmenjajo izkušnje z drugimi starši. Igralnica je odprta v juliju in avgustu vsak delovnik med 8. in 12. uro, vsak dan ob 9. uri pa v njej poteka vodena otroška ustvarjalna delavnica.

Novo mesto - moje mesto, 9.8.2022