denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

Igor E Ekipa24.si

Sramota na nacionalki! Izkušenega Berganta ...

3the-last-of-us Odkrito.si

Najboljša adaptacija videoigre kadarkoli

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
11.08.2022 12:57

Vsakoletni vrhunec skavtskega leta so poletni tabori, ki so bili tokrat za novomeškie skavte prav posebni. Zadnji teden v juliju so praznovali 25-letnico obstoja stega Novo mesto 1 in ustanovitev nove lokalne skavtske enote, stega Novo mesto 2, ki bo deloval v Prečni.

Prvi del poletnih taborov so po starostnih skupinah preživeli na različnih lokacijah na Dolenjskem in drugod po Sloveniji, med 29. in 31. julijem pa so se vsi skupaj zbrali na skupnem tabornem prostoru, v vasi Mihovica pri Šentjerneju. Tam so potekale različne aktivnosti; grajenje mostov, pot preživetja, delavnice, skozi katere so se učili različnih veščin, veliki kulturni spektakel ter slovesna sv. maša s skavtskimi obljubami, kjer so člani novonastalega stega prejeli nove skavtske rutke. Vse aktivnosti so potekale v luči skupnega sodelovanja obeh novomeških stegov, ki stojita vsak na svojem bregu reke Krke - v Šmihelu in Prečni.

Tabor so zato poimenovali »Reka ni prepreka«. Novomeški skavti tako v letošnjem letu štejejo 199 aktivnih članov, med katerimi je 28 voditeljev in trije duhovni asistenti.

Na aktivnostih, ki potekajo potekajo skozi celotno leto za otroke in mladostnike pripravljajo različne aktivnosti; srečanja, zimske in poletne tabore, na katerih se učijo dejavnosti, ki so dopolnilo šoli predvsem na področju aktivnega državljanstva, osebnostnega razvoja, okoljske vzgoje, zdravega načina življenja, medgeneracijskega sodelovanja, pridobivanja veščin za samostojno življenje.

Novo mesto - moje mesto,11.8.2022