rtv slovenija Svet24.si

Trije favoriti za generalnega direktorja RTV ...

osumljeni kd Svet24.si

To je moški, ki je bil nasilen na celjski ...

1664482811-dsc00710 Necenzurirano

Miklavčič brez tekmecev do 55-milijonskega posla...

20230605-01244576 Reporter.si

Neokusno: Premier Golob županom svetoval, naj ...

doncic dragic Ekipa24.si

Konec je! Zlati kapetan razblinil vse dvome, teh ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

quintana Ekipa24.si

Zdaj pa res ni več dvoma! Takole so Rogliča ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2022 13:15

V Novem mestu se je v ponedeljek začela 22. mednarodna jazzovska delavnica s spremljajočim festivalom Jazzinty, ki se je udeležuje nekaj več kot 70 udeležencev iz desetih evropskih držav.

Jazzovsko delavnico bodo zaznamovali mentorji z izjemnimi pedagoškimi sposobnostmi, kreativnim avtorskim izrazom in mednarodno prepoznavnostjo, je ocenil umetniški vodja Jazzintyja Domen Bohte.
Delavnico spremlja Festival Jazzinty. Njegova novost je okrepljena usmeritev k tako imenovanem fuzijskem jazzu z elektroniko in sodobnimi glasbenimi prijemi, je dejal Bohte.

Prinaša veliko zanimivih, ekskluzivnih in premiernih dogodkov. Letos je poudarek na zvoku mladosti in prihodnosti, kar je novost letošnje produkcije. Na festivalu bodo tudi po šestletnem premoru vnovič podelili nagrado za najboljšo slovensko jazzovsko skladbo jazzon. Po podatkih Zavoda Novo mesto se je na razpis zanjo prijavilo 21 avtorjev. Nagrado bodo podelili v sredo. 

Po podatkih prirediteljev se je novomeške glasbene delavnice Jazzinty v zadnjih 21 letih udeležilo skupaj nekaj več kot 1000 jazzovskih navdušencev z vsega sveta, festivalski program pa je popestril avgustovske večere nekaj več kot 10.000 obiskovalcem. Festival in delavnico zadnja leta pripravljajo pod okriljem občinskega Zavoda Novo mesto.

Novo mesto - moje mesto, 16. avgust 2022