Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
01.09.2022 14:05

V tokratni oddaji smo govorili o ureditvi dela šolske poti od naselja Lešnica do OŠ Otočec in javni razgrnitvi dopolnjenega osnutk aobčinskega podrobnega prostorskega načrta.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja BGP gradnje Danijel Špingler sta na Osnovni šoli Otočec podpisala pogodbo v vrednosti dobrih 184.000 evrov z DDV za ureditev dela šolske poti od naselja Lešnica do Osnovne šole Otočec.
Na tem odseku bo na novo zgrajenih 750 metrov cestne razsvetljave, 160 metrov manjkajočega pločnika na Lešnici, kjer bo urejena tudi avtobusna postaja, šolska pot pa bo varnejša še z dvema novima prehodoma za pešce. Dela bodo zaključena do konca tega leta. Kot je povedal župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, občina s to investicijo celovito ureja prometno varno šolsko pot na območju otoške osnovne šole, v okviru prizadevanj za prometno varnost otrok in šolarjev pa je napovedal tudi številne druge tovrstne projekte.

Danes se začenja javna razgrnitev dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta Tisk Šepic ob Straški cesti. Z načrtom se določajo pogoji za izgradnjo poslovnega objekta tiskarne s pripadajočo komunalno in zunanjo ureditvijo na južnem robu obrtno-industrijske cone Livada v Novem mestu. Javna razgrnitev bo potekala od danes do vključno ponedeljka, 3. oktobra letos v prostorih Mestne občine Novo mesto (pritličje – pri vhodu). Javna obravnava bo v sredo, 14. septembra ob 16. uri v sejni dvorani Mestne občine Novo mesto, Glavni trg 7 (Rotovž), v I. nadstropju. V času javne razgrnitve lahko vsi zainteresirani podajo pisne pripombe in predloge k razgrnjenemu dopolnjenemu osnutku na naslov: Mestna občina Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto ali po elektronski pošti na naslov: mestna.obcina@novomesto.si ali pa jih na mestu razgrnitve vpišejo v knjigo pripomb oziroma jih podajo ustno na zapisnik na javni obravnavi. Rok za podajo pripomb poteče zadnji dan javne razgrnitve.

Novo mesto - moje mesto, 1.9.2022