rupnik profimedia-0675959565 Svet24.si

Po razkritju, da je zlorabljal nune, Slovenci ...

planicaziga Svet24.si

11-letni Žiga iz Renč ustvaril pokal za ...

15421X8933 Necenzurirano

Kdo v Ljubljani kupuje luksuzna stanovanja brez ...

KPV_Tacke_1 Reporter.si

Kaj za vraga se gre Golob: misica Tina Gaber in ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

Everybody loves Raymond Odkrito.si

Tragično ozadje srečne družine

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2022 12:13

Tokrat poročamo o tem, da bosta imela odslej dva športna objekta prilagojeno obratovanje, govorili pa bomo tudi o tem, da so v OŠ Brusnice in vrtcu Videk bogatejši za sodobna naslonjala za kolesa.

Naraščanje cen energentov ne prizanaša javnim športnim objektom, ki jih država ni prepoznala kot zaščitene odjemalce energije, za katere bo veljala regulirana cena. Zaradi višanja cen, ki vplivajo na stroške obratovanja objektov, stroške vzdrževanja bazenske vode ter ne reguliranja omilitev posledic dviga cen s strani pristojnih državnih institucij, smo bili na Mestni občini Novo mesto in Zavodu Novo mestu primorani sprejeti odločitev o prilagojenem obratovanju dveh športnih objektov. Do nadaljnjega bo tako zaprt bazen na Osnovni šoli Grm, Olimpijski center Novo mesto se do nadaljnjega ne bo ogreval, vadba v objektu pa bo še naprej omogočena.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti MO Novo mesto vsako leto uredi trajne ukrepe za spodbujanje trajnostne mobilnosti, letos so te namenili tudi Osnovni šoli Brusnice. Šolarji lahko tako že od začetka šolskega leta urejeno parkirajo svoja kolesa ob novih naslonjalih, enako velja za vzgojitelje in starše vrtičkarjev Vrtca Videk v Bršljinu. Osnovna šola Brusnice do sedaj ni imela urejenega prostora za varno parkiranje koles, število šolarjev kolesarjev pa se iz leta v leto povečuje. Enak trend se je pokazal tudi pri Vrtcu Videk, kjer so imeli starejše, neprimerno stojalo za kolo, sedaj pa imajo na voljo naslonjala za štiri kolesa. Pri Osnovni šoli Brusnice smo uredili naslonjala za 12 koles.

Novo mesto - moje mesto, 6.10.2022