Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Moje mesto

Novo mesto - moje mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2022 12:13

Tokrat poročamo o tem, da bosta imela odslej dva športna objekta prilagojeno obratovanje, govorili pa bomo tudi o tem, da so v OŠ Brusnice in vrtcu Videk bogatejši za sodobna naslonjala za kolesa.

Naraščanje cen energentov ne prizanaša javnim športnim objektom, ki jih država ni prepoznala kot zaščitene odjemalce energije, za katere bo veljala regulirana cena. Zaradi višanja cen, ki vplivajo na stroške obratovanja objektov, stroške vzdrževanja bazenske vode ter ne reguliranja omilitev posledic dviga cen s strani pristojnih državnih institucij, smo bili na Mestni občini Novo mesto in Zavodu Novo mestu primorani sprejeti odločitev o prilagojenem obratovanju dveh športnih objektov. Do nadaljnjega bo tako zaprt bazen na Osnovni šoli Grm, Olimpijski center Novo mesto se do nadaljnjega ne bo ogreval, vadba v objektu pa bo še naprej omogočena.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti MO Novo mesto vsako leto uredi trajne ukrepe za spodbujanje trajnostne mobilnosti, letos so te namenili tudi Osnovni šoli Brusnice. Šolarji lahko tako že od začetka šolskega leta urejeno parkirajo svoja kolesa ob novih naslonjalih, enako velja za vzgojitelje in starše vrtičkarjev Vrtca Videk v Bršljinu. Osnovna šola Brusnice do sedaj ni imela urejenega prostora za varno parkiranje koles, število šolarjev kolesarjev pa se iz leta v leto povečuje. Enak trend se je pokazal tudi pri Vrtcu Videk, kjer so imeli starejše, neprimerno stojalo za kolo, sedaj pa imajo na voljo naslonjala za štiri kolesa. Pri Osnovni šoli Brusnice smo uredili naslonjala za 12 koles.

Novo mesto - moje mesto, 6.10.2022