profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

MAGAZIN-LJERKA BIZILJ-pl Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Po Sloveniji 2018 Novo mesto

Policija poziva: v prometu med dirko Po Sloveniji bodite strpni

Piše: STA

Čas objave:
13.06.2018 08:46

Tudi letos bo za varnost kolesarjev in drugih udeležencev kolesarske dirke Po Sloveniji skrbela Slovenska policija, ki vse navijače, obiskovalce in udeležence prometa poziva, naj bodo strpni in upoštevajo navodila policistov in redarjev.

Kolesarji KK Adria Mobil, ambasadorji prometne varnosti

Jubilejna 25. dirka Po Sloveniji bo letos še dodaten zalogaj, saj bo na startu rekordnih 22 ekip, torej več kot 150 kolesarjev, v njihovem spremstvu bo vsaj 22 klubskih vozil, pa tudi dirka bo še en dan daljša kot je bila v zadnjih letih.

Kolesarji KK Adria Mobil, ambasadorji prometne varnosti

Kot je pojasnil višji samostojni policijski inšpektor Slovenske policije Matjaž Leskovar, bo pri varovanju in urejanju prometa na dirki sodelovalo več sto policistov, za vsako etapo pa je angažiranih tudi 28 policistov-motoristov ter najmanj tri službena vozila s po šestimi policisti.

"Zagotovo so vedno znova največji izziv ostali udeleženci v prometu, ki niso seznanjeni s kolesarsko dirko in občasnimi kratkotrajnimi zaporami cest ali ne upoštevajo navodil redarjev in prometnih policistov. In vendarle vse skupaj terja zgolj nekaj potrpežljivosti, upoštevanja navodil in predvsem dobre volje. Moj nasvet tistim voznikom, ki se takrat znajdejo ob cestnih zaporah je, naj izstopijo iz svojih vozil, navijajo ter spodbujajo kolesarje, namesto da se jezijo in so slabe bolje ali celo nestrpni," je med drugim dejal Leskovar.

Razložil je še, na kaj morajo biti pozorni udeleženci prometa, ko zagledajo karavano: "V ospredju je policijsko vozilo s prižganimi posebnimi svetlobnimi znaki - rdečo in modro svetilko, ki izvaja mobilno zaporo in zapira cesto, ter na vozilo organizatorja z rumeno svetilko in napisom 'Kolesarska dirka'. Slednje najavlja prihod kolesarske karavane ter opozarja, da se je takrat potrebno ustaviti in počakati, da gre karavana mimo, z vsemi spremljevalnimi vozili vred. Naprej se lahko gre le, ko mimo nas zapelje zadnje vozilo (v žargonu mu rečemo tudi metla), na katerem je tudi viden napis: KONEC DIRKE. Takrat dvomov ni več in se cesta znova odpre za ves promet."

Tudi prireditelji dirke, Kolesarski klub Adria Mobil, pozivajo vse obiskovalce, da se strogo držijo navodil policije, ki bo izvajala kratkotrajne zapore prometa, in sicer v križiščih. Policisti bodo promet spremljali na motornih kolesih in s službenimi vozili. Organizator poziva voznike in pešce, da med dirko uporabijo vzporedne ceste.