laparoskopija Svet24.si

Na operacijski mizi je kričala, kirurg je ni ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za soboto, 14. decembra

jeton zumeri Svet24.si

Nasilništvo in orožje: 29-letnik mami svojega ...

ženska Dobra karma

7 osupljivo hitrih in lahkih vaj do občutkov ...

Fox NY Party 72 Njena.si

Igralka Lara Jankovič še vedno srečna v objemu ...

sara-rutar Njena.si

Sara Rutar šokirala z resnico o sebi

Po Sloveniji 2019 Idrija

AVDIO& FOTO: Ulissi do etapne zmage in zelene majice vodilnega

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.06.2019 15:50

Italijan Diego Ulissi (UAE - Team Emirates) je zmagovalec 3. etape dirke po Sloveniji. Po skoraj 170 kilometrih je s prednostjo 12 sekund v cilju v Idriji prehitel Rusa Aleksandra Vlasova in s tem postal vodilni v skupni razvrstitvi. Tretji na etapi je bil Italijan Giovanni Visconti, četrti pa najboljši Slovenec dneva Tadej Pogačar.

IMG_0683.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka, U.P.

Ulissi si je zmago zagotovil v zadnjih dveh kilometrih, ko je močno pospešil in se uspešno otresel Vlasova (Gazprom). Pred tem sta na gorskem cilju na Dolah prišla v vodstvo, ki sta ga nato na spustu povečala na približno 20 sekund.

IMG_0688.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka, U.P.

V prvi skupini zasledovalcev sta bila člana Andronija Fausto Masnada in Andrea Vendrame, Esteban Chaves (Scott-Mitchelton) in Visconti (Neri Sottoli - Selle Italia). Tadej Pogačar in Jan Polanc sta se kot Ulissijeva moštvenega kolega postavila na rep skupine, Pogačar pa je sledil Viscontiju v cilj.

IMG_0681.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka, U.P.

Današnji dan so kolesarji začeli v Žalcu, do Idrije pa so morali premagali štiri vzpone. Najzahtevnejši in odločilen je bil prav zadnji na Dole s povprečnim 9-odstotnim naklonom.

IMG_0696.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka, U.P.

Do prvega pobega je prišlo že na 40. kilometru dirke, ko je četverica z Marcom Maronesejem (Bardiani-CSF), Lorenzom Fortunatom (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM), Davidom Perom (Adria Mobil) in Benjaminom Hillom (Ljubljana Gusto Santic) pobegnila. Največjo prednost pred glavnino, več kot sedem minut, so si ustvarili pred Medvodami, a jih je nato glavnina dohitela na tretjem vzponu na Medvedje brdo.

IMG_0684.JPG
Dirka Po Sloveniji
Foto: Radio Krka, U.P.

Dirka Po Sloveniji, 3. etapa