mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Po Sloveniji 2019 Novo mesto

Članska ekipa Adrie Mobil pred najpomembnejšim delom sezone

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
30.05.2019 12:30

Članska ekipa Adrie Mobil zaključuje tekmovalni premor, ki si so ga vzeli po seriji napornih dirk. V sklopu zaključnih priprav na dirko Po Sloveniji začenjajo s tekmovanji doma in v tujini. V nedeljo nastopajo na prvi dirki in sicer Rund um Köln v Nemčiji, kmalu pa sledi seveda tudi slovenska pentlja.

Trener Branko Filip je strnil dogajanje v prvem delu sezone in predstavil program za naprej: "Letošnjo kolesarsko sezono sem razdelil na tri tekmovalna obdobja. Februarja, marca in aprila smo opravili dobro, zmagali na obeh domačih UCI dirkah ter z Markom Kumpom zmagali etapo na dirki Beograd – Banjaluka. Dušan Rajović je zmagal dve etapi na Rodosu. Kot enega izmed večjih dosežkov bi izpostavil drugo mesto Dušana Rajovića na Dirki po Antaliji, kjer je zaostal le za svetovno kolesarsko senzacijo in odkritje letošnje sezone Van der Poelom iz Nizozemske. Marko Kump in Gašper Katrašnik sta dosegla drugo oziroma tretje mesto na dirki po Ardenih. Za zmage in uspehe v sprinterskih dirkah je zelo zaslužna celotna ekipa, da "špara" in pripravi izhodišče za zaključek liderju ekipe. Manj sem zadovoljen z izkupičkom generalnih razvrstitev na etapnih dirkah, kljub vsemu, da smo osredotočeni na sprinterske zaključke."

Maja so nastopili le na dirki CCC Tour na Poljskem, kjer je Gašper Katrašnik dosegel 2. in 4. mesto v etapi, ter Žiga Grošelj 10. mesto v končni razvrstitvi. To obdobje je posvečeno treningu in pripravam na srednji del sezone (junij in julij), kjer bodo nastopali na številnih pomembnih dirkah.

Pred njimi je zelo zahteven mesec, z vrhuncem na dirki Po Sloveniji, kjer ciljajo na zmagovalne stopničke v etapi in med deseterico v skupni razvrstitvi. Ekipa je kljub slabemu vremenu v zadnjem času dobro pripravljena. Nekaj njihovih kolesarjev je opravilo tudi višinske priprave, da bi bili le najboljše pripravljeni. To obdobje ne bo nastopal naš mladi kolesar Aljaž Omrzel, ki še vedno celi poškodbo (strgana stegenska mišica), ki jo je utrpel na dirki za reprezentanco v Franciji. Upam, da kmalu sanira poškodbo in se nam pridruži, kajti prvi del sezone je pokazal izjemen napredek."

Program dirk članske ekipe Adria Mobil v juniju in juliju:
2. 6. Rund um Koln (Nemčija) UCI 1.1
7.-9. 6. Tour of Bihor (Romunija) UCI 2.1
7. 6. Državno prvenstvo v vožnji na čas
11.-16. 6. Tour de Hongrie (Madžarska) UCI 2.1
19.-23. 6. Dirka po Sloveniji UCI 2.HC
30. 6. Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu
3.-7. 7. Sibiu Cycling Tour (Romunija) UCI 2.1

Ekipa za Rund um Köln: Jon Božič, Žiga Horvat, Žiga Grošelj, Gašper Katrašnik, Marko Kump, David Per, Dušan Rajović.