hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

sveca Ekipa24.si

Tragedija! Nogometaš storil samomor! Vrgel se je ...

Zvita feltna Njena.si

Pevec slovenske skupine se je poročil

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

Po Sloveniji 2019 Novo mesto

Kolesarji Adrie Mobila v novo sezono prevetreni, a z velikimi cilji

Piše: STA

Čas objave:
14.02.2019 18:52

Kolesarji slovenske kontinentalne ekipe Adria Mobil odštevajo dneve do prve dirke v sezoni 2019. Vanjo so že krenili s skupinskimi pripravami, v primerjavi z lanskim letom v precej spremenjeni sestavi. Cilj Novomeščanov je, da se v sezoni 2019 utrdijo kot vodilna cestno kolesarska ekipa v regiji.

Adria Mobil je v novo sezono vstopila precej spremenjena. Mesto športnega direktorja novomeške zasedbe je prevzel Branko Filip, v staro sredino sta se vrnila Marko Kump in David Per, poslovila sta se Jani Brajkovič in Hrvat Josip Rumac, upokojila pa veterana Jure Golčer in Gregor Gazvoda.

dušan rajovič kk adria mobil.jpg

Dres Adrie Mobil v sezoni 2019 bodo tako nosili Jon Božič, Žiga Grošelj, Žiga Horvat, Gašper Katrašnik, Aljaž Jarc, Aljaž Omerzel, Gorazd Per, Srb Dušan Rajović in Hrvat Radoslav Rogina ter že omenjena Kump in David Per.

Filip ima v ekipi kolesarje za vse vrste dirk in profile tras, mladost in izkušnje. Večjo odgovornost bodo prevzeli še vedno mladi Katrašnik, Božič, Horvat in Grošelj. Veteran Rogina bo pomagal z izkušnjami in bo adut moštva za najtežje, gorske dirke. Kump bo skušal znova najti zmagovalne občutke v sprintih, v katerih bo svoj potencial še naprej razvijal Rajović, David Per bo več stavil na enodnevne dirke, kjer se je pred leti že izkazal.

branko-filip.jpg
Branko Filip
KK Adria Mobil


"Želim si zmag. Želim, da smo ena uspešnejših kontinentalnih ekip v Evropi. Moramo ciljati na najboljše, najvišje uvrstitve. Ekipa je zelo dobra," je bil jasen okrog ciljev povratnik v Adrio Filip. Njegova ekipa je v povprečju stara 24,5 let, pohvalil pa je izjemno kemijo med tekmovalci. Njegova pomočnika bosta Srečko Glivar in Boštjan Mervar. Filip bo največ stavil na sprinterske dirke in hitre etape.

kolesarji adria mobil.jpg


Prvi odgovor, kako dobro so Novomeščani trenirali čez zimo, bodo dobili v nedeljo, 24. februarja, na 6. VN Slovenske Istre v Izoli, kjer bo lansko zmago branil Rajović.

Ekipe, načrte in spremembe v vseh klubskih selekcijah je Adria Mobil predstavila na današnjem dogodku v Češči vasi, na tamkajšnjem velodromu, ki v teh dneh dobiva končno obliko. Ta je po dobrih 22 letih dobil streho in novo življenje v obliki olimpijskega vadbenega centra, kjer je poleg kolesarske steze tudi atletska. Objekt bo na voljo za vse kolesarske klube v Sloveniji, konec letošnjega marca bo v njem prvo tekmovanje - državno prvenstvo.

"Lahko smo ponosni na velodrom, občutkov se sploh ne da opisati. Pošiljam slike objekta po celem svetu in vsi me sprašujejo, kdaj bo odprto in kdaj lahko pridejo," je o novi pridobitvi za slovensko kolesarstvo pokomentiral Filip, ki ima desetletne izkušnje z delom v kolesarstvu po celem svetu, eno leto je deloval tudi v centru Mednarodne kolesarske zveze Uci v Švici.

Pomemben del aktivnosti Adrie Mobila bo tudi letos junijska dirka po Sloveniji, ki bo letos nosila drugo najvišjo kategorizacijo med dirkami Mednarodne kolesarske zveze, višje so le dirke svetovne serije.