Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Po Sloveniji 2019 Novo mesto

VIDEO&FOTO: Pred 26. mednarodno kolesarsko dirko Po Sloveniji vse nared

Piše: Aleš Kirn

Čas objave:
17.04.2019 12:30

Organizatorji letošnje dirke Po Sloveniji, so predstavili potek letošnje 26. slovenske pentlje in ekipe, ki bodo vrtele pedala na 5. etapah.

Tiskovna konferenca pred dirko Po Sloveniji6
Tiskovna konferenca pred dirko Po Sloveniji
Radio Krka

V prostorih Telekoma Slovenije, generalnega sponzorja kolesarske dirke Po Sloveniji, je danes potekala prva letošnja novinarska konferenca, vezana na organizacijo in izvedbo 26. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki se bo odvijala med 19. in 23. junijem 2019. Tudi letošnja dirka, zaradi izredno uspešne lanske izvedbe, zdaj uvrščena celo v višjo kategorijo HC (Hors Class), bo znova trajala pet dni, na trasi, dolgi nekaj več kot 814 kilometrov pa se bo pomerilo 18 ekip, od tega pet ekip svetovne serije UCI World Tour: BORA – hansgrohe (Nemčija), Mitchelton – Scott (Avstralija), Bahrain – Merida (Bahrain), Team Dimension Data (Južnoafriška republika) in UAE Team Emirates (ZAE).

"Letošnja zelena pentlja bo vsekakor drugačna od prejšnjih in bo na poseben način znova kolesarsko zaobjela Slovenijo. Trasa bo kolesarsko karavano popeljala najprej od Ljubljane do Rogaške Slatine, nato od Maribora do Celja, potem od Žalca do Idrije, nato od Nove Gorice do Ajdovščine ter na koncu od Trebnjega do Novega mesta. Letos ni velikih vzponov in tudi ne kronometra, zato bo skupnega zmagovalca in tistega, ki bo dokončno oblekel zeleno majico ter dvignil pokal – repliko najstarejšega kolesa na svetu – pravzaprav odločala celotna proga in dobesedno boj za vsak centimeter asfalta. Sicer je že prva etapa letošnje dirke izredno razgibana in kljub pričakovanjem, da se bo prvi dan končal s skupinskim sprintom, temu mogoče vseeno ne bo tako. Drugi in tretji dan sledijo prvi testi za tiste, ki resno ciljajo na končno zmago. Težavnost dirke se letos vsekakor stopnjuje iz etape v etapo, vseskozi bodo morali biti kolesarji izjemno skoncentrirani. Najvišja točka letošnje dirke bo vzpon na Predmejo v četrti etapi. Znova bo zanimiva tudi zadnja etapa letošnje dirke, ki se bo ponovno končala na tokrat prenovljenem novomeškem Glavnem trgu in zagotovo ne bo povsem šprintersko obarvana kot smo bili vajeni v preteklosti," med drugim pravi organizacijski direktor dirke, Bogdan Fink. Njegovo mnenje delita tudi dva slovenska kolesarska bisera, in hkrati kolesarska ambasadorja letošnje dirke – Tadej Pogačar, ki zdaj brani barve ekipe UAE Team Emirates in Marko Kump, znamenita »Dolenjska puščica«, letos znova v barvah Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Na startu 26. dirke Po Sloveniji, ki že tretje leto poteka pod prepoznavnim sloganom Fight for Green / Boj za zeleno, sicer pričakujemo več kot 125 kolesarjev. Dejanski favoriti bodo znani kasneje, že zdaj pa je jasno, da bodo na dirki močne ekipe z izrednimi posamezniki.

Celotno dirko bo prenašal Eurosport in sicer v več kot 120 državah sveta, neposredni prenos pa bo zagotovila tudi Televizija Slovenija. Že lanska izvedba je potrdila dejstvo, da si je slovenska dirka izborila pozornost kolesarskih navdušencev po vsem svetu, saj je število lanskih ogledov presegalo devet milijonov. Izjemno navdušenje pa so pokazali tudi številni sledilci na družbenih medijih.

Organizator dirke je Kolesarski klub Adria Mobil, ki mu stojijo ob strani zvesti sponzorji z družbo Adria Mobil na čelu. Generalni sponzor dirke prav tako ostaja ponudnik najsodobnejših komunikacijskih storitev, družba Telekom Slovenije, med ključnimi partnerji dirke pa poleg družbe Adria Mobil ostaja tudi Slovenska turistična organizacija. Družba Avto Triglav, uradni zastopnik Fiata za Slovenijo bo znova uradni prevoznik dirke Po Sloveniji, slovenska policija pa bo prav tako znova poskrbela za varnost vseh v prometu, tako kolesarjev kot tudi številnih navijačev ob celotni trasi letošnje pentlje.

Dodajmo še, da se bodo vse občine – gostiteljice startov in ciljev letošnjih etap znova potegovale tudi za pokal NAJ gostitelja, ki ga je lansko leto, prvič v zgodovini dirke, povsem upravičeno prejela občina Kamnik.

KRKINA ARENA: Pred 26. kolesarsko dirko Po Sloveniji 1. del

Pred 26. kolesarsko dirko Po Sloveniji


KRKINA ARENA: Pred 26. kolesarsko dirko Po Sloveniji 2. del

Pred 26. kolesarsko dirko Po Sloveniji


KRKINA ARENA: Pred 26. kolesarsko dirko Po Sloveniji 3. del

Pred 26. kolesarsko dirko Po Sloveniji