nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

gasilci stara vrhnika Svet24.si

V tragediji na avtocesti ugasnila tri življenja; ...

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

Foto: Facebook - Simona Potočar Njena.si

Neverjetna preobrazba tekmovalke slovenskega ...

Cianometer Ljubljana legaltechnique org Odkrito.si

53 odtenkov modre - ali veste, kaj je ta monolit v...

Po Sloveniji 2021

AVDIO: 27. kolesarska dirka Po Sloveniji BO

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.05.2021 11:34

V prostorih Telekoma Slovenije, ki kot generalni sponzor kolesarsko dirko Po Sloveniji podpira od samega začetka, je danes potekala prva letošnja novinarska konferenca, vezana na organizacijo in izvedbo že 27. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala med 9. in 13 junijem 2021.

Tudi letošnja dirka bo trajala pet dni, na trasi, dolgi nekaj več kot 803 kilometre, pa se bo pomerilo skupno 19 ekip, od tega štiri ekipe svetovne serije UCI World Tour: UAE Team Emirates (ZAE), Astana – Premier Tech (KAZ), Bahrain Victorious (BHR) ter Team BikeExchange (AUS).

Letošnja »zelena pentlja« bo vsekakor drugačna od prejšnjih – ne le, da bo na poseben način kolesarsko zaobjela Slovenijo, temveč bo organizirana v t. i. »mehurčku« ter v skladu s preventivnimi ukrepi in pravili, kot jih za tekmovanja tega ranga določa mednarodna kolesarska zveza UCI. Prva etapa letošnje dirke bo kolesarsko karavano popeljala od Ptuja do Rogaške Slatine (151,5 km), druga etapa od Žalca do Celja (147 km), tretja etapa od Brežic do Krškega (165,8 km), četrta etapa od Ajdovščine do Nove Gorice (164,1 km) ter peta etapa od Ljubljane do Novega mesta (175,3 km), ki bo tudi v letošnjem letu tradicionalno gostilo cilj zadnje etape dirke Po Sloveniji. Čeprav brez velikih vzponov in kronometra je trasa letošnje dirke razgibana in tehnično zahtevna, zato na letošnji dirki pričakujemo zmago najbolj »kompletnega« kolesarja, ki bo sposoben odgovoriti na vse izzive tako trase kot tudi ostalih kolesarjev oziroma ekip.

KRKINA ARENA: Dirka Po Sloveniji 1. del

27. kolesarska dirka Po Sloveniji


KRKINA ARENA: Dirka Po Sloveniji 2. del

27. kolesarska dirka Po Sloveniji


KRKINA ARENA: Dirka Po Sloveniji 3. del

27. kolesarska dirka Po Sloveniji