mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Po Sloveniji 2021

AVDIO: 27. kolesarska dirka Po Sloveniji BO

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.05.2021 11:34

V prostorih Telekoma Slovenije, ki kot generalni sponzor kolesarsko dirko Po Sloveniji podpira od samega začetka, je danes potekala prva letošnja novinarska konferenca, vezana na organizacijo in izvedbo že 27. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala med 9. in 13 junijem 2021.

Tudi letošnja dirka bo trajala pet dni, na trasi, dolgi nekaj več kot 803 kilometre, pa se bo pomerilo skupno 19 ekip, od tega štiri ekipe svetovne serije UCI World Tour: UAE Team Emirates (ZAE), Astana – Premier Tech (KAZ), Bahrain Victorious (BHR) ter Team BikeExchange (AUS).

Letošnja »zelena pentlja« bo vsekakor drugačna od prejšnjih – ne le, da bo na poseben način kolesarsko zaobjela Slovenijo, temveč bo organizirana v t. i. »mehurčku« ter v skladu s preventivnimi ukrepi in pravili, kot jih za tekmovanja tega ranga določa mednarodna kolesarska zveza UCI. Prva etapa letošnje dirke bo kolesarsko karavano popeljala od Ptuja do Rogaške Slatine (151,5 km), druga etapa od Žalca do Celja (147 km), tretja etapa od Brežic do Krškega (165,8 km), četrta etapa od Ajdovščine do Nove Gorice (164,1 km) ter peta etapa od Ljubljane do Novega mesta (175,3 km), ki bo tudi v letošnjem letu tradicionalno gostilo cilj zadnje etape dirke Po Sloveniji. Čeprav brez velikih vzponov in kronometra je trasa letošnje dirke razgibana in tehnično zahtevna, zato na letošnji dirki pričakujemo zmago najbolj »kompletnega« kolesarja, ki bo sposoben odgovoriti na vse izzive tako trase kot tudi ostalih kolesarjev oziroma ekip.

KRKINA ARENA: Dirka Po Sloveniji 1. del

27. kolesarska dirka Po Sloveniji


KRKINA ARENA: Dirka Po Sloveniji 2. del

27. kolesarska dirka Po Sloveniji


KRKINA ARENA: Dirka Po Sloveniji 3. del

27. kolesarska dirka Po Sloveniji