Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Po Sloveniji 2021

FOTO&VIDEO: Dirka Po Sloveniji Tadeju Pogačarju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.06.2021 08:40

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zadnji dan dirke po Sloveniji zanesljivo ubranil majico vodilnega in prvič slavil skupno zmago na domači pentlji. Etapo od Ljubljane do Novega mesta (175,3 km) je sicer dobil Nemec Phil Bauhaus (Bahrain Victorious).

Za 22-letnega Pogačarja je to že 25. zmaga v profesionalni karieri, od tega osma v tej sezoni. Pred tem je dobil še skupna seštevka na dirki po Združenih arabskih emiratih ter preizkušnjo od Tirenskega do Jadranskega morja. Med drugimi pa je letos osvojil še prvi spomenik na prestižni dirki Liege-Bastogne-Liege.

Lanskega zmagovalca dirke po Franciji zdaj pred začetkom branjenja naslova na francoskih cestah čakata še nastopa na državnem prvenstvu v Kopru v vožnji na čas (17. junij) in cestni dirki (20. junij).



Začetni del nedeljske zadnje etape je sicer sovpadal tudi z malim maratonom Franja, kot del drugega velikega kolesarskega dogodka ta konec tedna v Sloveniji.

Etapa se je začela v BTC Cityju ob 10.35 in kolesarje vodila skozi Škofjo Loko, nazaj v Ljubljano ter nato proti Višnji Gori, Ivančni Gorici, Trebnjem in Novega mesta, kjer so opravili s tremi krogi do cilja po 175,3 km.

----

Pred tem:

V skupnem seštevku bo Pogačar branil 1:21 minute naskoka pred moštvenim kolegom Diegom Ulissijem (UAE Team Emirates), sicer že dvakratnim zmagovalcem dirke po Sloveniji (2011, 2019). Italijan Matteo Sobrero (Astana-Premier-Tech) na tretjem zaostaja 1:35 minute.

Pričakovati je, da bo moštvo iz Združenih arabskih emiratov nadzorovalo potek dirke do vrha prvega vzpona, da si zagotovi še majico za najboljšega hribolazca, nato pa bo skušalo Pogačarja le še mirno pripeljati do cilja. V Novem mestu bo bržčas na vrsti sprint glavnine, glavni favorit za zmago pa je Nemec Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), ki je dobil prvo etapo od Ptuja do Rogaške Slatine.

Njegov moštveni kolega, Slovenec Matej Mohorič, je trenutno v majici najboljšega sprinterja, poleg zelene za vodilnega kolesarja je v Pogačarjevi lasti tudi modra majica najboljšega hribolazca. V razvrstitvi do 23 let za belo majico pa vodi 22-letni Slovenec Kristjan Hočevar (Adria Mobil). Pogačar v to kategorijo ne sodi, saj bo letos septembra dopolnil 23 let.

Začetni del nedeljske etape bo sicer sovpadal tudi z malim maratonom Franja, kot del drugega velikega kolesarskega dogodka ta konec tedna v Sloveniji. Etapa se bo začela v BTC Cityju ob 10.35, v cilju pa bodo najboljši okoli 15. ure.

Aleš Kirn - Po Dirki


Aleš Kirn s cilja Dirke Po Sloveniji na Glavnem trgu NM


Aleš Kirn pred 5. etapo kolesarske dirke Po Sloveniji