Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

sivka alenka 1 Odkrito.si

Alenka Sivka se je vrnila na radio

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Po Sloveniji 2022

2 . etapa: Aljaž Jarc dolgo časa v begu

Piše: R.K.

Čas objave:
17.06.2022 07:32

Drugo etapo Dirke po Sloveniji, od Ptuja do Rogaške Slatine, je po pričakovanju odločil sprint. Najmočnejši je bil eden od favoritov za takšne zaključke etap, Nizozemec Dylan Groenewegen (BikeExchange-Jayco), drugi je bil Belgijec Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix), tretji pa Nemec Pascal Ackermann (UAE). Tudi vsi najboljši v skupnem seštevku, Poljak Rafal Majka in naša Domen Novak ter Tadej Pogačar so v cilj prišli v času zmagovalca. Najboljši Slovenec je bil danes v tej skupini Matevž Govekar (Bahrain Victorius) na 9. mestu.

Dobrih 174 km dolgo etapo je zaznamoval dolg pobeg šestih kolesarjev, med katerimi je bil tudi Aljaž Jarc (Adria Mobil). Glavnina jih je ujela 46 km pred ciljem. Na koncu je bil od kolesarjev novomeškega kluba najboljši David Per na 49. mestu, za zmagovalcem je zaostal 1:15 min. Z enakim zaostankom so v cilj prišli tudi Tilen Finkšt na 51., Aljaž Jarc na 54., Kristjan Hočevar na 64. in Kristijan Koren na 75. mestu. Nik Čemažar je bil 94., Gal Glivar pa 99., za najboljšimi sta zaostala slabih 11 minut.

V skupnem seštevku je v zeleni majici še naprej Rafal Majka, ki ima 6 sekund prednosti pred Domnom Novakom in 8 sekund pred Tadejem Pogačarjem. Od kolesarjev Adrie Mobila je zdaj najboljši David Per, ki na 68. mestu zaostaja 14 minut in 36 sekund. Gal Glivar, je na 12. mestu v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja, ki na dirki nosi belo majico. Za vodilnim v tej razvrstitvi, Čehom Vojtechom Repo, zaostaja 16:31 min.

Aljaž Jarc: »Naša taktika je bila, da gre vsaj eden v pobeg, kar nam je uspelo. Dolgo časa smo se spredaj dobro držali, kljub temu, da smo imeli za beg precej neugoden veter, poleg tega pa zadaj tudi močne ekipe, odločene, da nas ujamejo in svojim sprinterjem pripravijo čim boljše izhodišče za zmago. Vprašanje je, če bodo imeli do zaključka dirke, še takšno priložnost. Ko nas je glavnina ujela in so se začeli novi napadi, sem se nekaj časa še držal prve skupine, potem pa žal ne več, saj sem v begu porabil preveč energije. Zadovoljen sem z opravljenim delom in z vzdušjem, ki so ga pripravili številni navijači ob trasi čudovite štajerske pokrajine.«

Jutri bo na sporedu, 3. etapa, Žalec – Celjski grad (144,6 km), z dvema gorskima ciljema 2. kategorije.

Po 2_etapi

Dogajanje na 2 etapi