mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Po Sloveniji 2022

Luka Mezgec po tretjo zmago

Piše: R.K.

Čas objave:
10.06.2022 07:25

Dirka Po Sloveniji dobiva vse bolj poimensko podobo udeležencev. Poleg prvega kolesarja sveta, Tadeja Pogačarja, pričakujemo še več svetovnih zvezdnikov in seveda domače matadorje, ki krojijo svetovni kolesarski vrh. Luka Mezgec, ki je slavil leta 2017 v Ljubljani in 2019 v Celju, ima priložnost za tretjo zmago na naši pentlji.

Organizator je potrdil nastop 22 ekip, štiri najvišjega kakovostnega razreda World tour, sedem Pro tour ekip, deset kontinentalnih in reprezentanco Slovenije.

Luka Mezgec bo v Slovenijo ponovno, že devetič, pripeljal svoje sotekmovalce iz narodnostno zelo pisane ekipe BikeExchange-Jayco, zasedbe iz »tam spodaj« Avstralije. Če bo obveljal seznam iz predprijave bodo na dirki Po Sloveniji nastopili tekmovalci iz petih držav, med njimi tudi sprinterska zvezda Dylan Groenevegen.

Nizozemski sprinter je letos vknjižil le dve zmagi na Saudi Tour, lani in predlani po tri, zasijal pa je leta 2019, ko je slavil kar sedemnajstkrat v dresu Rogličeve Jumbo- Visme. Tudi na Touru, kjer se ponaša s štirimi zmagami. Pri mnogih mu je pomagal tudi naš Luka. Z osemindvajsetimi leti še ni rekel zadnje besede. Domači kolesarski navdušenci si želijo, da bi si vlogi tokrat zamenjala.

Od zadnje dvojne Lukove zmage na dirki Po Poljski je minilo že debeli dve leti. Letos ji je bil najbližji februarja na Saudi Tour, ko ga je premagal le Maxim Van Gils.

Želimo in upamo, da se bo pridružil kolesarjem, ki se ponašajo s tremi zmagami, Steihauserju, Pollacku, Nosetu, Nibaliju in Rogliču. Med priložnostmi za zmago se ponuja Postojna v prvi etapi, kristalna Rogaška Slatina v drugi etapi, ali tradicionalni zaključek na Glavnem trgu v Novem mestu.

Verjamemo, da bi simpatični, brezkompromisni in vedno borbeni Gorenjec s svojim triumfom razveselil slovenske kolesarske navdušence. Če mu bo uspelo, bomo slavili skupaj, če pa mu ne uspe, se mu bomo vseeno poklonili. Za vse, kar je že prispeval k uspehom slovenskega kolesarstva in za vse kar še bo. O tem ni nobenega dvoma. Verjamemo in zaupamo mu.