Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Po Sloveniji 2022

Majka in Pogačar objeta na Veliki planini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.06.2022 07:24

Tadej Pogačar bo še naprej nosil zeleno majico, a zmaga na kraljevski etapi je vendarle v rokah Rafala Majke (oba UAE Team Emirates). Domen Novak (Bahrain-Victorious) je ubranil tretje mesto v skupnem seštevku. Navdušili pa so seveda tudi gledalci, ki so glasno navijali za vse kolesarje.

Pogačar in Majka sta bila povsem dominantna v zadnjih petih kilometrih zaključnega vzpona, skupaj sta tudi prečkala ciljno črto naVeliki planini. Tadej je etapno zmago podaril ekipnemu sotekmovalcu, sam pa ohranil skupno vodstvo. TretjiFernando Barcelo Aragon(Caja Rual – Seguros RGA) je zaostal 22 sekund.Domen Novakje prišel v cilj kot 11. in s tem dosegel cilj za današnjo etapo, saj je tretjo mesto v skupnem seštevku zdaj že zelo varno. V prvi trideseterici sta bila danes šeGal Glivar(Adria Mobil) na 23. mestu inJaka Primožič(Slovenija) na 29.

Rafal Majka po etapni zmagi:»Za nami je čudovit dan. S Tadejem sva šla skupaj na zadnji klanec, nato pa mi je prepustil zmago. Zelo sem vesel zmage in predvsem tega, da ekipa resnično deluje odlično. Zdaj sem tudi varno na drugem mestu skupno. Pred Dirko po Franciji smo v zelo dobrem položaju, skušamo ostati varni in zmagati dirke.
Vzdušje v Sloveniji je res dobro, ob cestah je tako zelo veliko ljudi. V Komendi skoraj nismo videli drugega kot ljudi. Kolesarstvo je tukaj od leta 2017 zelo zraslo.«

Ubežniki so si danes le prevozili nekaj več prednosti, a se je ta začela topiti proti vrhu Črnivca, izničila pa se je na zadnjem vzponu. Majka in Pogačar sta napadla pet kilometrov do cilja in bila vse do konca sama. Proti koncu sta vidno popustila in prišla do ciljne črte sproščeno, s prijateljskim skupnim dvigom rok. Za Poljaka je to že druga zmaga na letošnji dirki Po Sloveniji, seveda pa ima med svojimi dosežki zapisano tudi etapno in skupno zmago iz sezone 2017.

28. dirka Po Sloveniji se bo zaključila jutri vNovem mestu, 155 km dolga dirka s štartom naVrhnikipa še lahko postreže s kakšnim presenečenjem, saj se bodo kolesarji pred prihodom v cilj povzpeli še na Trško goro.

Po 4 etapi

Dogajanje na kraljevski 4. etapi