Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Po Sloveniji 2022

Pogačarju zmaga v 3. etapi in zelena majica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.06.2022 21:40

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar je drugo leto zapovrstjo na domači dirki izkoristil svojo priložnost na vzponu na Svetino pri Celju. Tako kot lani je v današnji tretji etapi slovenske pentlje na tem delu sprožil uspešni napad za etapno zmago in skupno vodstvo na dirki.

Pogačar je ciljno črto na Celjskem gradu prečkal 11 sekund pred moštvenim kolegom v UAE Team Emirates Poljakom Rafalom Majko. S tem je prevzel zeleno majico od Majke. Na tretjem mestu 14 sekund za Pogačajem je bil Italijan Nicola Conci (Alpecin Fenix), na četrtem pa Slovenec Luka Mezgec (Team BikeExchange - Jayco) s 36 sekund zaostanka.

V ponovitvi scenarija iz lanske druge etape dirke po Sloveniji, ko je Pogačar na Svetino pokoril konkurenco, je tudi tokrat izvedel napad v tem delu. Tik pred tem je zaradi padca v križišču sicer izgubil pomočnika Ruija Olivero, a skupaj z Majko sta se v začetku vzpona kljub temu otresla tekmecev.

Vodstvo sta obdržala vse do spusta s Celjske koče, ko se jima je pridružil Conci. Pogačar pa je nato pokazal največ moči v ciljni vzpon na Celjski grad.

Na vzponu na Svetino je bil nekaj časa najbližji zasledovalec Pogačarja in Majke slovenski državni prvak Matej Mohorič. Ta je na koncu osvojil šesto mesto.

V sobotni četrti etapi od Laškega do Velike Planine sledi še en ciljni vzpon, ki bi moral ustrezati novemu skupnemu vodilnemu.

Po 3_etapi

Dogajanje na 3 etapi