kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Po Sloveniji 2022

1. ETAPA: Poljak Majka slavil pred dvema Slovencema

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.06.2022 23:02

Poljak Rafal Majka (UAE Team Emirates) je zmagovalec prve etape dirke po Sloveniji. Ciljno črto v Postojni je prečkal pred Slovencem Domnom Novakom (Bahrain Victorious).

Del ubežne skupine treh kolesarjev v ospredju je bil tudi Majkin moštveni kolega in prvi kolesar sveta, Slovenec Tadej Pogačar.

Majka je v ospredje z obema Slovencema prišel v drugi polovici etape od Nove Gorice v dolžini 164,7 km. Ta je bila s tremi kategoriziranimi vzponi na kožo pisana hribolazcem.

Po uspešnem lovu na ubežnike iz ravninske dela etape je na prvem vzponu iz Idrije na Zadlog izkoristil svojo priložnost prav prvi favorit dirke Pogačar. S svežimi nogami po dveh mesecih brez tekmovalnega dirkanja je izvedel uspešen napad.

Pri tem sta mu sledila Majka in Novak, v manjši zasledovalni skupini pa se je dobre pol minute zadaj peljal Matej Mohorič (Bahrain Victorious) skupaj z Američanom Seanom Bennettom (China Glory).

Po spustu s Stmca do Ajdovščine ni prišlo do sprememb v ospredju, 23-letni s Klanca pri Komendi je peljal skupaj z Majko in Novakom, Poljak pa se je v zaključnem sprintu uspešno odlepil od Slovencev in prvi prevozil cilj.

V četrtek bo karavana slovenske pentlje peljala od Ptuja do Rogaške Slatine (174,2 km). Ta bo edina od petih etap, ki realno predstavlja priložnost za etapno zmago sprinterjev.

PO 1_ETAPI

Po končani 1. etapi v Postojni