ivan-zidar, pogreb Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Žalah slovo od Ivana Zidarja

jelko kacin Svet24.si

Kacin: Kaj starost hospitaliziranih in grožnja ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

gardsko-jezero, tragedija Svet24.si

FOTO: 25-letni Greti odtrgalo nogi, Umbertu ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

free hess Odkrito.si

Nikoli ne pustite priprtih vrat v otroško sobo, ...

Clipboard02 Odkrito.si

MARJAN NOVINA: "Moj ni dolg, je pa majhen"

Pridi v mesto Novo mesto

AVDIO&FOTO: Dobrodelni županov teniški turnir znova dosegel svoj plemenit namen

Piše: MO Novo mesto/Radio Krka, M.K.

Čas objave:
21.09.2020 08:11

Na igriščih Teniškega kluba Portovald, je bil v soboto, 19. septembra že 10. dobrodelni županov teniški turnir. Zbrana sredstva so letos namenili 9-članski družini Kastelic iz Pristave. Z zbranimi sredstvi bodo tako lažje prišli do potrebnih šolskih potrebščin in podpore za razvoj športnih talentov, zlasti 8-letne Maše, ki blesti v gimnastiki.

Turnirja se je udeležilo 24 tekmovalcev, med katerimi je bil tudi pobudnik, župan Gregor Macedoni. Otvoritveno slovesnost je obogatila glasbeno talentirana Aša Slapnik z dedkom Robertom Yebuahom. Nato pa se je začel uvodni del s štirimi koli izžrebanih dvojic. Šestnajst najboljših je popoldne nadaljevalo z zaključnimi boji, pri čemer sta bila najuspešnejša Urban Kramar in Tomaž Budja. Pod vrh sta se zavihtela Darko Andolšek in Dušan Pavlič, tretja pa sta bila Tilen Goršič in Primož Mežnarčič.

Tekmovanje je spremljal bogat spremljevalni program z dobrodelnim srečelovom, prijetno druženje pa se je popoldne zaključilo s podelitvijo priznanj najboljšim in predajo čeka v vrednosti 4884 evrov, ki ga je iz rok župana prejela družina Kastelic. 

Družini lahko pomagate tudi z nakazilom na:
Društvo prijateljev mladine (DPM) Mojca Novo mesto
Rozmanova ulica 10, 8000 Novo mesto
TRR: SI56 0297 0001 8202 409, odprt pri NLB, d.d., Novo mesto
Davčna številka: 59812982 

Mestna občina Novo mesto in Teniški klub Portovald se zahvaljujeta vsem donatorjem, podpornikom in udeležencem turnirja, ki so še enkrat pokazali, kako srčni in plemeniti so. 

Letošnji donatorji so poleg številnih posameznikov tudi: Konvikt d.o.o., Acer Novo mesto, d.o.o., Dolenjske Lekarne Novo mesto p.o., Spina Novo mesto d.o.o., Tisk Šepic d.o.o., Mikrografija d.o.o., CGP d.o., Pagras d.o.o., Šiško steklarstvo d.o.o., Gregorič elektromehanika d.o.o., GPI tehnika d.o.o., Recelj Tadej, Anja Petrovič Jarc, Športno društvo Piramida, Boming stanovanjski inženiring d.o.o., BGP gradnje, d.o.o., Gradnje d.o.o. Boštanj, Zgodovinski arhiv, Ljubljana, Enota za Dolenjsko in Belo krajino Novo mesto, Razvojno izobraževalni center Novo mesto – RIC, Anton Podbevšek Teater, Razvojni center Novo mesto, Založba Goga, BTC d.d. Novo mesto, Elektro Ljubljana d. d. Novo mesto, VDC – Varstveno delovni center Novo mesto, Revoz d. d., Krka d. d., Novo mesto, Hiša Fink, Colnar, Grosbasket, KOP Brežice, RideMe in Green Adventure. Pristave.