podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

loterijski listek, loterija, Svet24.si

Med čakanjem na hrano zadela jackpot

vasle psa pl fb Reporter.si

Zakaj je Vinko Vasle obseden s psi? Pred leti ...

vizjak-petan Necenzurirano

Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi plačeval ...

Boyer in Myers Odkrito.si

Resnična zgodba - Bolj GROZLJIVO ne more biti ...

spolno nadlegovanje Ekipa24.si

OBSOJEN! Nekdanji nogometaš Olimpije obsojen, ker...

Pridi v mesto Novo mesto

Dolenjski muzej nagovarja tudi mlade

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
26.08.2020 07:36

Dolenjski muzej Novo mesto letos obeležuje 70. let delovanja, z njimi lahko praznujejo tudi otroci, ki so vabljeni, da se v petek, 28. avgusta, ob 10. uri v sklopu občasne razstave Dragocenih 70 udeležijo istoimenske delavnice. Izmed dragocenih predmetih, ki jih do 30. septembra razstavljajo na panojih na Glavnem trgu, so jih izbrali 16 in prenesli na atraktivne igralne karte. Skozi šestnajst delavnic so se udeleženci srečevali z izzivi in si poskušali priboriti vse karte.

Na delavnicah, ki bodo ostale v pedagoški ponudbi Dolenjskega muzeja Novo mesto tudi po končani občasni razstavi Dragocenih 70, so otroci in mladostniki samostojno spoznavali preteklost, se srečevali z zagonetnimi izzivi in bili za uspeh nagrajeni s parom igralnih kart. Skozi več delavnic so imeli priložnost, da pridobijo celoten komplet igralnih kart in se z njimi pomerijo tudi v družabni igri.

Zadnja delavnica bo v petek, 28. avgusta, od 10. do 12. ure, udeleženci pa si bodo lahko izdelali škatlico za shranjevanje kart in se spoznali z igralnimi kartami ter njihovo široko zastavljeno vsebino. Za udeležbo se je potrebno predhodno prijaviti na tel. št. 07 373 11 30 ali na e-naslov recepcija@dolenjskimuzej.si, cena delavnice pa znaša 2,5 evra/osebo.