Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Pridi v mesto Novo mesto

FOTO: Na Muzejskih vrtovih se je začel Kino na trgu

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
17.08.2020 08:15

Na Muzejskih vrtovih se je prejšnji konec tedna začel Kino na trgu. Skoraj 100 gledalcev je s slušalkami na glavah uživalo v slovenski komediji, pri čemer je bilo organizatorjem naklonjeno tudi vreme. Zaradi trenutnih ukrepov v boju proti koronavirusu so bili organizatorji Zavoda Situla primorani poskrbeti za nekaj sprememb.

Nova lokacija in način gledanja s slušalkami sta varnostna ukrepa.jpg
Nova lokacija in način gledanja s slušalkami sta varnostna ukrepa
Foto: Ožbej Bernik

Nova lokacija in način gledanja s slušalkami sta le dva izmed varnostnih ukrepov, v teh dneh pa si bodo vsi ljubitelji kina na prostem vse skupaj lahko ogledali kar sedem filmov. V petek so si obiskovalci ogledali film Košarkar naj bo 2, v soboto pa digitalizirano verzijo legendarnega slovenskega filma Ne joči Peter. Nedeljski večer je bil posvečen 100. letnici Novomeške pomladi s projekcijo filma Veter v mreži, in tudi tudi v nadaljevanju bodo filmski večeri posvečeni uspešnicam.  V ponedeljek, 17. avgusta, ob 20. uri, bo na sporedu srbski film Parada, v torek, 18. avgusta, prav tako ob 20. uri pa film Joker, ki je dobil 2 oskarja in je bil lani eden najbolj gledanih filmov po svetu. 

Kino na trgu 2020.jpg
Kino na trgu 2020
Foto: Ožbej Bernik

Vse projekcije so za gledalce brez vstopnine. Obvezne so prijave, več informacij pa najdete tukaj. Kino na trgu 2020 je nastal v sodelovanju z Dolenjskim muzejem, Knjižnico Mirana Jarca in Mestno občino Novo mesto. Tako organizatorji, kot gledalci so zdaj odvisni od vremena, saj bo v primeru dežja projekcija odpadla.