ana maria mitić Dobra karma

Solze nesrečnih ljubezni Ane Marie Mitić je njen...

Klemen Slakonja in Mojca Fatur Svet24.si

Igralka Mojca Fatur premagala bolezen, ki velja za...

nagec rakovnik pix Reporter.si

Neverjeten prizor v Ljubljani: popolnoma gol ...

testiranje koronavirus metelkova bobo5 Svet24.si

Kmalu 1000 bolnikov, ki bodo nujno potrebovali ...

milan-krek Necenzurirano

Obljubljali brezplačno cepivo za vse, a tega niso...

novak-đoković Odkrito.si

Je Đoković uročen?

escape1 Njena.si

Za Covidom zbolel še en znani Slovenec

Pridi v mesto Novo mesto

FOTO: Župan sprejel zlate maturante

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
04.10.2020 09:43

Župan Gregor Macedoni je konec septembra sprejel zlate maturante novomeških srednjih šol, ki so v šolskem letu 2019/20 dosegli najboljše rezultate na splošni in poklicni maturi. Letos je bilo skupaj 70 zlatih maturantov na obeh maturah.

Na splošni maturi je doseglo med 30 do 34 točk 14 dijakov Gimnazije Novo mesto in 1 dijak Srednje elektro šole in tehniške gimnazije iz Šolskega centra Novo mesto. Gimnazija Novo mesto je imela tudi diamantnega maturanta Luko Hadla, ki je na splošni maturi dosegel vseh 34 točk. Na poklicni maturi je bilo 55 zlatih maturantov, od tega 2 na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji z diamantno maturantko Nino Pečarič, ki je dosegla vseh 23 točk, 1 zlati maturant Srednje strojne šole, 11 zlatih maturantov Srednje elektro šole in tehniške gimnazije s šestimi diamantnimi maturanti s 23 doseženimi točkami (Timotej Blažič, Žiga Gašperič, Gašper Krevs, Alen Vidmar, Rok Klobučar in Jože Papež), 30 zlatih maturantov Srednje zdravstvene in kemijske šole s petimi diamantnimi maturanti (Barbara Martič, Leja Bele, Lucija Mohar, Vanja Hribar in Lea Kolenc) ter 11 zlatih maturantov Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole s tremi diamantnimi maturanti (Tina Pezdirc, Maja Prešern in Kaja Stančin).

Sprejema so se udeležili ravnateljica Gimnazije Novo mesto Mojca Lukšič, ravnateljica Srednje kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije Vida Hlebec, direktor Šolskega centra Novo mesto dr. Matej Forjan, ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole Damjana Papež ter ravnatelj Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Boris Plut. Z novomeške občine pa tudi direktorica Občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič.

Fotografije zlatih maturantov si oglejte tukaj

Župan Gregor Macedoni je v svojem nagovoru izpostavil, da je bilo letošnje leto povsem specifično tako za dijake kot za ravnatelje in profesorje pri izvedbi pouka. Kljub okoliščinam pa je generacija 2019/20 postregla z izjemnimi rezultati, saj do zdaj niso še imeli tolikšnega števila zlatih in tudi diamantnih maturantov splošne in poklicne mature. Vsem je izrekel čestitke za odličen uspeh na maturi in jim zaželel da bodo tudi v prihodnje uspešni pri študiju, v svojih poklicih in v osebnem življenju.