prometna, splošna, simbolična Svet24.si

Tolpa na Obali prirejala lažne prometne nesreče ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

Dieter Brummer Svet24.si

Igralca iz priljubljene telenovele našli mrtvega

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

marjan ogorevc pl Dobra karma

Ob Olimpijskih igrah: Kako da politiki ne zmorejo,...

Mary, Tjaša Njena.si

Sanjski moški: Tjaša in Mary žurata s ...

Pridi v mesto Novo mesto

Gostili priznana imena slovenskega igralstva in novinarstva

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
24.08.2020 11:11

Novomeški poletni večeri so v preteklih dneh večkrat popestrili dogajanje v mestu in znova privabili raznoliko množico obiskovalcev. Preteklo soboto so otroci uživali v predstavi Ovbe, Kekec, ujma gre! Andreja Rozmana Roze in Barbare Bulatović, v torek, 18. avgusta, in četrtek, 20. avgusta, pa sta Agata Tomažič in Tone Hočevar občinstvu predstavila svoji avtorski deli.

Oba večera sta bila prepredena tudi z novinarskimi anekdotami povabljencev, o katerih sta s sogovornikoma spregovorila Jedrt Jež Furlan in Slavko Bobovnik.

V soboto, 15. avgusta, sta Andrej Rozman Roza in Barbara Bulatović v mestnem jedru pred knjigarno Goga za otroke vseh starosti pripravila lutkovno predstavo, ki je bila prirejena po Kekčevi prigodi opisani v knjigi Josipa Vandota, Kekec na hudi poti. Novomeški poletni večeri so se nato znova preselili na grad Grm, kjer je v torek, 18. avgusta, z Agato Tomažič o zbirki kratkih zgodb Nož v ustih govorila Jedrt Jež Furlan. Razpravljali sta o avtoričinih literarnih likih in njenem novinarskem ter prevajalskem delu, beseda pa je nanesla tudi na njen prosti čas in potovanja. Dva večera kasneje sta na odru grmskega gradu diskutirala Tone Hočevar, novinar in dopisnik, ter Slavko Bobovnik. Začetek pogovora je stekel na temo Hočevarjeve knjige Skušnjave, nakar sta pripoved nadaljevala z novinarskimi podvigi in govorila o prijateljstvih med novinarji, izjemnih dogodkih, katerim sta bila priča zaradi izbranega poklica, in nazadnje tudi o tem, kakšno je bilo novinarsko delo nekoč.

Založba Goga v torek, 25. avgusta pripravlja odprtje festivala Novo mesto short, kjer bodo gostili nominirance za nagrado novo mesto. Na dogodke, ki nastajajo pod okriljem Založbe Goga, se je treba predhodno prijaviti na njihovi spletni strani, kjer najdete tudi seznam dogodkov.