jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rtv carl foto MJP Svet24.si

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

navas kostarika japonska Ekipa24.si

Japonci senzacionalno zrušili Nemce, zdaj pa tale...

meghan 2 profi Odkrito.si

Zakaj želi Harry narediti to?!

zapor 22 pm Ekipa24.si

Drama srbskega novinarja v Katarju! Namesto na ...

Pridi v mesto Novo mesto

Gostili priznana imena slovenskega igralstva in novinarstva

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
24.08.2020 11:11

Novomeški poletni večeri so v preteklih dneh večkrat popestrili dogajanje v mestu in znova privabili raznoliko množico obiskovalcev. Preteklo soboto so otroci uživali v predstavi Ovbe, Kekec, ujma gre! Andreja Rozmana Roze in Barbare Bulatović, v torek, 18. avgusta, in četrtek, 20. avgusta, pa sta Agata Tomažič in Tone Hočevar občinstvu predstavila svoji avtorski deli.

Oba večera sta bila prepredena tudi z novinarskimi anekdotami povabljencev, o katerih sta s sogovornikoma spregovorila Jedrt Jež Furlan in Slavko Bobovnik.

V soboto, 15. avgusta, sta Andrej Rozman Roza in Barbara Bulatović v mestnem jedru pred knjigarno Goga za otroke vseh starosti pripravila lutkovno predstavo, ki je bila prirejena po Kekčevi prigodi opisani v knjigi Josipa Vandota, Kekec na hudi poti. Novomeški poletni večeri so se nato znova preselili na grad Grm, kjer je v torek, 18. avgusta, z Agato Tomažič o zbirki kratkih zgodb Nož v ustih govorila Jedrt Jež Furlan. Razpravljali sta o avtoričinih literarnih likih in njenem novinarskem ter prevajalskem delu, beseda pa je nanesla tudi na njen prosti čas in potovanja. Dva večera kasneje sta na odru grmskega gradu diskutirala Tone Hočevar, novinar in dopisnik, ter Slavko Bobovnik. Začetek pogovora je stekel na temo Hočevarjeve knjige Skušnjave, nakar sta pripoved nadaljevala z novinarskimi podvigi in govorila o prijateljstvih med novinarji, izjemnih dogodkih, katerim sta bila priča zaradi izbranega poklica, in nazadnje tudi o tem, kakšno je bilo novinarsko delo nekoč.

Založba Goga v torek, 25. avgusta pripravlja odprtje festivala Novo mesto short, kjer bodo gostili nominirance za nagrado novo mesto. Na dogodke, ki nastajajo pod okriljem Založbe Goga, se je treba predhodno prijaviti na njihovi spletni strani, kjer najdete tudi seznam dogodkov.