ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

mačke, mačka Odkrito.si

Končno! Znanstveniki so potrdili, da so vse ...

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

Pridi v mesto Novo mesto

Gradnja javnega komunalnega omrežja se nadaljuje v Češči vasi

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
11.08.2020 11:51

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednik uprave izbranega izvajalca, družbe Kostak d.d., Miljenko Muha sta 10. avgusta podpisala pogodbo za izgradnjo javnega kanalizacijskega omrežja v severnem delu naselja Češča vas.

Pogodbeni rok za dela pri naložbi, katere vrednost znaša dobrih 99.000 evrov, je 30. november 2020. Po gradnji kanalizacije komunalnih odpadnih voda v Ždinji vasi, ki se je začela julija, je Češča vas naslednja v vrsti občinskih naložb v vodovodno in kanalizacijsko omrežje, v zaključni fazi izbora izvajalca je tudi naložba v komunalno mrežo Gornje Težke Vode.

Javno kanalizacijsko omrežje za odvodnjavanje fekalnih odpadnih voda se bo gradilo v severnem delu naselja Češča vas, obsegalo pa bo gravitacijski kanal v dolžini 322 metrov, tlačni vod v dolžini 170 metrov, črpališče za odvod komunalnih odpadnih voda premera 1200 mm ter elektro-kabelsko kanalizacijo za javno razsvetljavo. Dodano vrednost projekta predstavlja tudi asfaltiranje dotrajane javne makadamske poti po zaključku gradnje.