lunin mrk Dobra karma

Tokrat bosta polna luna in lunin mrk vašim ...

krek zlatko3 Svet24.si

Krek: "Dobesedno sem se boril, da sem lahko ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Janše ne bodo pokopali ne Kučan ne Golobič ne ...

Janez Majcen Svet24.si

Kilogram krompirja že za cent, dva, tri ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

1.950.276.723,79 evra

rado mulej Njena.si

Rado Mulej v bolnišnici: 'To so moji bogovi'

Ana Lu Lamut Njena.si

Najini mostovi: 'Klaro' razveselili oboževalci ...

Pridi v mesto Novo mesto

Kako do knjig v novomeški knjižnici?

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
27.10.2020 10:32

Novomeška knjižnica je kljub razglašeni epidemiji in sprejetim ukrepom še vedno na različne načine dostopna uporabnikom. Omogočen je dostop do vseh vrst knjižničnega gradiva, poslovanje pa je prilagodila tako, da je zagotovljena varnost uporabnikov in zaposlenih.

Knjige lahko osebno prevzamete v Novem mestu, Dolenjskih Toplicah, Straži, Šentjerneju, Škocjanu in na Dvoru. Nudijo tudi dostavo po pošti ali s kolesom ter hkrati izpostavljajo možnost izposoje e-knjig in uporabe e-virov. Vse enote knjižnice obratujejo po veljavnem urniku, prav tako bibliobus. Povsod so organizirana prevzemna mesta, kjer je zagotovljen minimalni stik z uporabniki, priporočajo pa, da knjige pred obiskom knjižnice naročite prek spletnega servisa Moja knjižnica ali po telefonu.

Hkrati lahko naročite do 6 knjig. Za naročilo potrebujete svojo člansko izkaznico in podatke o naslovu, avtorju in letu izdaje želenih knjig iz spletnega kataloga Cobiss+. Bodite pozorni, da je knjiga zagotovo na voljo v knjižnici, kjer želite prevzeti knjige. V primeru, da še niste vpisani v knjižnico, se lahko vpišete preko spletnega obrazca.

Za prebivalce novomeških krajevnih skupnosti Bršljin, Center, Drska, Kandija – Grm, Ločna – Mačkovec, Majde Šilc, Mestne njive in Žabja vas je možna brezplačna dostava knjig s kolesi vsak torek med 8. in 12. uro ter vsak četrtek med 14. in 18. uro. Knjige vam bodo dostavili prostovoljci Novomeške kolesarske mreže. Knjige vam lahko na dom dostavi tudi Pošta Slovenije, cena dostave pa je 4,30 EUR.

Več o možnih načinih prevzema in dostave knjig si lahko preberete na spletni strani knjižnice. Za informacije in pomoč jim pišite na e-naslov knjiznicanm@kmj.si ali jih pokličite na telefonsko številko 07 / 393 46 00, prek katere knjige tudi naročite.
Hkrati vas vabijo k izposoji e-knjig in uporabi e-virov, do katerih lahko dostopate od doma s številko članske izkaznice in izbranim geslom, ki ga uporabljate v spletnem servisu Moja knjižnica. Če gesla še nimate, vam ga lahko dodelijo tudi prek telefona.