ruski tank, vojna v ukrajini Svet24.si

Britanski obveščevalci: Rusija v Ukrajini ...

lunin mrk Svet24.si

Ste nastavili ure? Če bo vreme naklonjeno, bo ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic Ekipa24.si

Lukaaaaaaa! Kar je Dončić naredil Phoenixu na 7....

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Nina navdušuje kot model

doncic Ekipa24.si

O, ne, ni tega naredil - je kričal ameriški ...

Pridi v mesto Novo mesto

Kako do knjig v novomeški knjižnici?

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
27.10.2020 10:32

Novomeška knjižnica je kljub razglašeni epidemiji in sprejetim ukrepom še vedno na različne načine dostopna uporabnikom. Omogočen je dostop do vseh vrst knjižničnega gradiva, poslovanje pa je prilagodila tako, da je zagotovljena varnost uporabnikov in zaposlenih.

Knjige lahko osebno prevzamete v Novem mestu, Dolenjskih Toplicah, Straži, Šentjerneju, Škocjanu in na Dvoru. Nudijo tudi dostavo po pošti ali s kolesom ter hkrati izpostavljajo možnost izposoje e-knjig in uporabe e-virov. Vse enote knjižnice obratujejo po veljavnem urniku, prav tako bibliobus. Povsod so organizirana prevzemna mesta, kjer je zagotovljen minimalni stik z uporabniki, priporočajo pa, da knjige pred obiskom knjižnice naročite prek spletnega servisa Moja knjižnica ali po telefonu.

Hkrati lahko naročite do 6 knjig. Za naročilo potrebujete svojo člansko izkaznico in podatke o naslovu, avtorju in letu izdaje želenih knjig iz spletnega kataloga Cobiss+. Bodite pozorni, da je knjiga zagotovo na voljo v knjižnici, kjer želite prevzeti knjige. V primeru, da še niste vpisani v knjižnico, se lahko vpišete preko spletnega obrazca.

Za prebivalce novomeških krajevnih skupnosti Bršljin, Center, Drska, Kandija – Grm, Ločna – Mačkovec, Majde Šilc, Mestne njive in Žabja vas je možna brezplačna dostava knjig s kolesi vsak torek med 8. in 12. uro ter vsak četrtek med 14. in 18. uro. Knjige vam bodo dostavili prostovoljci Novomeške kolesarske mreže. Knjige vam lahko na dom dostavi tudi Pošta Slovenije, cena dostave pa je 4,30 EUR.

Več o možnih načinih prevzema in dostave knjig si lahko preberete na spletni strani knjižnice. Za informacije in pomoč jim pišite na e-naslov knjiznicanm@kmj.si ali jih pokličite na telefonsko številko 07 / 393 46 00, prek katere knjige tudi naročite.
Hkrati vas vabijo k izposoji e-knjig in uporabi e-virov, do katerih lahko dostopate od doma s številko članske izkaznice in izbranim geslom, ki ga uporabljate v spletnem servisu Moja knjižnica. Če gesla še nimate, vam ga lahko dodelijo tudi prek telefona.