Kino Bežigrad Svet24.si

FOTO: Razdejanje v ljubljanskem kinu, projekcije ...

Avtobus Svet24.si

Zaspala na avtobusu, rešiti so jo morali gasilci

jan2 Svet24.si

VIDEO: Jan Plestenjak priznal: »Imam punco, imel ...

terenci mercedes sloveska vojska pl Reporter.si

Ekskluzivno! Korupcija v Slovenski vojski: ...

franc puksic z Necenzurirano

Policija išče milijon, ki ga je župan Pukšič ...

serge-svetnoy Odkrito.si

Bes sodelavca: ZATO mi je umrla v naročju!!!

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

Pridi v mesto Novo mesto

Ob arheoloških delih popolna zapora odseka Rozmanove ulice

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
24.08.2020 08:50

V torek, 25. avgusta 2020, bodo ob 10. uri v sklopu nadaljnje prenove mestnega jedra začeli arheološka dela na Rozmanovi ulici, na odseku od križišča Rozmanove ulice s Kastelčevo ulico, do križišča Rozmanove ulice z Vrhovčevo ulico. Zato bo začasno spremenjen prometni režim in postavljena popolna zapora odseka.

V času izvajanja del bo dostop na Glavni trg omogočen preko Florjanovega trga, izvoz iz mestnega jedra pa bo možen preko Kastelčeve ulice (v nasprotni smeri kot sicer) in Florjanovega trga, prehod za pešce pa bo omogočen tudi po Rozmanovi ulici. Dela bodo trajala do predvidoma sredine oktobra 2020, nato bodo z arheološkimi raziskavami nadaljevali na Vrhovčevi ulici.

Zapora Rozmanove ulice.JPG
Zapora Rozmanove ulice
Foto: MO Novo mesto

Na Rozmanovi ulici, Kastelčevi ulici, v začetku Vrhovčeve ulice in na Prešernovem trgu, so bila v marcu izvedena arheološka sondiranja, na podlagi katerih so zastavljena arheološka izkopavanja na Rozmanovi ulici, kjer bo stekla prva faza arheoloških izkopavanj, ter na Vrhovčevi ulici, kjer bodo z arheološkimi raziskavami nadaljevali predvidoma v drugi polovici oktobra 2020.

Ocenjena vrednost nadaljnje prenove mestnega jedra, vključno z arheološkimi izkopavanji, znaša skoraj 2,7 milijona evrov, od tega imajo odobreno evropsko sofinanciranje v višini 2,1 milijona evrov.