ivo1 Svet24.si

»Če bi Jernej Šugman dvakrat, trikrat rekel ne,...

1_sanja grohar Svet24.si

Zakaj se je poslovila Sanja Grohar? To je njen ...

počivalšek Necenzurirano

Stotisoče evrov za nedelujoče aplikacije akterju...

lojze peterle pl1 Reporter.si

Lojze Peterle: Janša je odprl vse mogoče fronte,...

doncic Ekipa24.si

Morali so držati Dončića! Zgodilo se je po ...

Lovro in zaročni prstan Njena.si

Ljubezen po domače: Čustveno ozadje zaročnega ...

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Pridi v mesto Novo mesto

Ob arheoloških delih popolna zapora odseka Rozmanove ulice

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
24.08.2020 08:50

V torek, 25. avgusta 2020, bodo ob 10. uri v sklopu nadaljnje prenove mestnega jedra začeli arheološka dela na Rozmanovi ulici, na odseku od križišča Rozmanove ulice s Kastelčevo ulico, do križišča Rozmanove ulice z Vrhovčevo ulico. Zato bo začasno spremenjen prometni režim in postavljena popolna zapora odseka.

V času izvajanja del bo dostop na Glavni trg omogočen preko Florjanovega trga, izvoz iz mestnega jedra pa bo možen preko Kastelčeve ulice (v nasprotni smeri kot sicer) in Florjanovega trga, prehod za pešce pa bo omogočen tudi po Rozmanovi ulici. Dela bodo trajala do predvidoma sredine oktobra 2020, nato bodo z arheološkimi raziskavami nadaljevali na Vrhovčevi ulici.

Zapora Rozmanove ulice.JPG
Zapora Rozmanove ulice
Foto: MO Novo mesto

Na Rozmanovi ulici, Kastelčevi ulici, v začetku Vrhovčeve ulice in na Prešernovem trgu, so bila v marcu izvedena arheološka sondiranja, na podlagi katerih so zastavljena arheološka izkopavanja na Rozmanovi ulici, kjer bo stekla prva faza arheoloških izkopavanj, ter na Vrhovčevi ulici, kjer bodo z arheološkimi raziskavami nadaljevali predvidoma v drugi polovici oktobra 2020.

Ocenjena vrednost nadaljnje prenove mestnega jedra, vključno z arheološkimi izkopavanji, znaša skoraj 2,7 milijona evrov, od tega imajo odobreno evropsko sofinanciranje v višini 2,1 milijona evrov.