ana maria mitić Dobra karma

Solze nesrečnih ljubezni Ane Marie Mitić je njen...

Klemen Slakonja in Mojca Fatur Svet24.si

Igralka Mojca Fatur premagala bolezen, ki velja za...

nagec rakovnik pix Reporter.si

Neverjeten prizor v Ljubljani: popolnoma gol ...

testiranje koronavirus metelkova bobo5 Svet24.si

Kmalu 1000 bolnikov, ki bodo nujno potrebovali ...

milan-krek Necenzurirano

Obljubljali brezplačno cepivo za vse, a tega niso...

novak-đoković Odkrito.si

Je Đoković uročen?

escape1 Njena.si

Za Covidom zbolel še en znani Slovenec

Pridi v mesto

Poziv Zdravstvenega doma Novo mesto

Piše: ZD Novo mesto

Čas objave:
08.10.2020 17:33

Uporabnike storitev Zdravstvenega doma Novo mesto obveščajo o naslednjem dopisu z njihove strani. Epidemiološka slika v dolenjski regiji je vsak dan slabša, današnje številke pozitivnih brisov oz. okuženih oseb s SARS Cov-2 pa so že alarmantne.

Zdravstveni dom Novo mesto.jpg
Zdravstveni dom Novo mesto
Foto: MO Novo mesto

V Zdravstvenem domu Novo mesto (ZD NM) se skupaj z epidemiološko službo in ostalimi sodelavci že od meseca marca vsakodnevno trudijo, da okužbo s SARS Cov-2 obvladujejo, zato so po navodilih in priporočilih Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje sprejeli in uvedli potrebne varovalne ukrepe (nadzorovan in varovan vstop v ZD NM, potrebna distanca v čakalnicah, razkužila po vseh oddelkih, nošenje zaščitne obrazne maske, z namenom boljše dostopnosti in hitrejše obravnave oseb potencialno okuženih oz. s sumom na okužbo s SARS Cov-2, so z dnem, 28. september, odprli dodatno COVID točko po sistemu ambulante in »drive-in«).

Glede na neugodno epidemiološko situacijo, v zadnjih dneh izredno velik porast okužb, zlasti v Občini Šentjernej in Mestni občini Novo mesto, glede na že močno obremenjen zdravstveni sistem, si bodo tudi v nadalje prizadevali po njihovih najboljših močeh vzdrževati varno delovno okolje za njihove zaposlene in s tem varno obravnavo njihovih pacientov, ob upoštevanju že naštetih varovalnih ukrepov.

Ob vseh navedenih dejstvih (alarmanten porast okužb, (pre)obremenjen zdravstveni sistem) vas zato vljudno pozivajo in prosijo za dosledno upoštevanje vseh predpisanih ukrepov in priporočil stroke (nošenje zaščitnih obraznih mask, varna razdalja, higiena rok, kašlja, prepoved zbiranja v večjih skupinah, zlasti zasebno…), kajti le tako bodo lahko skupaj z vami, čim manj boleče in tragično, prebrodili obdobje pandemije COVID-19.

Ekipa Zdravstvenega doma Novo mesto se zahvaljuje za vaše sodelovanje.

Več o preprečevanju širjenja okužbe si preberite tukaj