cepljenje, krško, množično-cepljenje Svet24.si

Vlada z ukrepi za pospešitev cepljenja: večje ...

sveče Svet24.si

Upanje je ugasnilo že pred dnevi, zdaj se je ...

borut pahor pl1 Reporter.si

Z Janšo se ne sovraživa: predsednik države ...

edvard kadic Svet24.si

Promocija cepljenja: kaj smo dobili za 11.500 ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Komu je Ivan Zidar izročil ključe do tajnih ...

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: Krivci za lepe dneve bodo ...

Alberto Sanchez Gomez Španska policija Odkrito.si

GROZLJIVO! Pojedel je lastno mater

Pridi v mesto

Poziv Zdravstvenega doma Novo mesto

Piše: ZD Novo mesto

Čas objave:
08.10.2020 17:33

Uporabnike storitev Zdravstvenega doma Novo mesto obveščajo o naslednjem dopisu z njihove strani. Epidemiološka slika v dolenjski regiji je vsak dan slabša, današnje številke pozitivnih brisov oz. okuženih oseb s SARS Cov-2 pa so že alarmantne.

Zdravstveni dom Novo mesto.jpg
Zdravstveni dom Novo mesto
Foto: MO Novo mesto

V Zdravstvenem domu Novo mesto (ZD NM) se skupaj z epidemiološko službo in ostalimi sodelavci že od meseca marca vsakodnevno trudijo, da okužbo s SARS Cov-2 obvladujejo, zato so po navodilih in priporočilih Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje sprejeli in uvedli potrebne varovalne ukrepe (nadzorovan in varovan vstop v ZD NM, potrebna distanca v čakalnicah, razkužila po vseh oddelkih, nošenje zaščitne obrazne maske, z namenom boljše dostopnosti in hitrejše obravnave oseb potencialno okuženih oz. s sumom na okužbo s SARS Cov-2, so z dnem, 28. september, odprli dodatno COVID točko po sistemu ambulante in »drive-in«).

Glede na neugodno epidemiološko situacijo, v zadnjih dneh izredno velik porast okužb, zlasti v Občini Šentjernej in Mestni občini Novo mesto, glede na že močno obremenjen zdravstveni sistem, si bodo tudi v nadalje prizadevali po njihovih najboljših močeh vzdrževati varno delovno okolje za njihove zaposlene in s tem varno obravnavo njihovih pacientov, ob upoštevanju že naštetih varovalnih ukrepov.

Ob vseh navedenih dejstvih (alarmanten porast okužb, (pre)obremenjen zdravstveni sistem) vas zato vljudno pozivajo in prosijo za dosledno upoštevanje vseh predpisanih ukrepov in priporočil stroke (nošenje zaščitnih obraznih mask, varna razdalja, higiena rok, kašlja, prepoved zbiranja v večjih skupinah, zlasti zasebno…), kajti le tako bodo lahko skupaj z vami, čim manj boleče in tragično, prebrodili obdobje pandemije COVID-19.

Ekipa Zdravstvenega doma Novo mesto se zahvaljuje za vaše sodelovanje.

Več o preprečevanju širjenja okužbe si preberite tukaj