Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka drugič postala mamica

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Pridi v mesto Novo mesto

FOTO: Prihaja Rudi Potepuški - festival uličnega gledališča

Piše: Založba Goga

Čas objave:
17.09.2020 10:02

Rudi Potepuški se vrača v Novo mesto. Ulične gledališke predstave in cirkuške predstave si boste lahko ogledali 18. 9. in 19. 9. na Glavnem trgu pred knjigarno Goga. Vstopnine ni, je pa letošnja izvedba in organizacija nekoliko prilagojena.

Število obiskovalcev na posamezni predstavi je namreč omejeno. Prijave sprejemajo preko obrazca tukaj.
PROGRAM FESTIVALA
**Petek, 18. 09. 2020
16:30 Zadnji ulov, Gledališče Ane Monro, Slovenija, 35' min
Predstava Zadnji ulov na zabaven in interaktiven način pripoveduje zgodbo o ulovu poslednje Jadranske ribe. Po uspešnem izlovu pa se seveda postavi vprašanje, kaj s poslednjim ulovom storiti - speči in pojesti, nagačiti in obesiti, poslati v dar bogovom morja? Predstava obravnava temo, ki zadeva vse nas, ne glede na to, ali se tega zavedamo ali ne. Totalni izlov rib in vse večja onesnaženost z odpadki je pereče in aktualno vprašanje vseh morij, s tem pa pravzaprav zadeva celotno človeštvo in planet.
18:00 Possê, Sound de seca, Španija, 30' min
Possê je potujoča predstava, ki prepleta glasbo in gibanje.

Rudi Potepuški – ulični cirkus Gor!.jpg
Rudi Potepuški – ulični cirkus Gor!
Foto: Založba Goga


**Sobota, 19. 09. 2020


10:00-13:00 in 16:00-18:00 Cirkokrog, cirkuške delavnice
14:00 Gor!, Simone Riccio, Italija, 30' min
GOR! je sodobna cirkuška predstava. Pustolovec, popotnik se z velikanskim kolesom in kovčkom odpravi na pot. Rad bi delil, kar zna, se naučil česa novega. Vse, ki jih sreča, osvoji s šarmom, otroškim čudenjem in radovednostjo. Ko se spretno vrtinči s kolesom, se akrobacije, ples in žongliranje prepletejo z glasbo in zapeljejo občinstvo v čudoviti svet.

15:00 Ulični impro kviz, Društvo IMPRO, Slovenija, 25' min
Na ulico prihaja improviziran spopad v znanju zelo pomembnih in izredno nepomembnih dejstev! Pa tudi vseh vmes. Tekmovalci, ki jih boste pomagali soustvariti in ki bodo morda izjemno spominjali na vašo zobozdravnico ali na vzgojitelja v vrtcu vašega otroka, bodo postavljeni pred različne naloge, vi pa jim boste pri tem stali ob strani ali pa njihovo delo še dodatno otežili. Kdo se bo prebil do konca in pobral veliko nagrado? Kdo bo šel za tri tedne smučat na Krvavec, kdo pa se bo poslovil praznih rok? Kdo bo prejel zlato, kdo pa cink? Pridite pogledat na ulico!

18:00 Oni, Plesna šola Kazina, Slovenija, 40' min
Plesna predstava s ščepcem cirkuške čarobnosti, pripoveduje o ljudeh, ki na svoj način, s svojo kulturo, idejami in iskricami v očeh, bogatijo naša življenja. O ljudeh, ki jih ne glede na njihov doprinos k družbi, zaradi lastne nevednosti, odrivamo stran ter jim s tem krčimo svobodo in življenjski prostor. Predstava poskuša pokazati, da se na negativno ni potrebno odzvati (z negativnostjo).