očala Svet24.si

»Celo življenje sem poslušala, da bom zaradi ...

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

cepljenje, ascot, berkshire Svet24.si

Dva dodatna dneva dopusta za cepljene

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

smrt Dobra karma

Umrli se vračajo v naše sanje, da nam prinesejo ...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Kako se je na Primoževo zmaga odzvala njegova ...

Pridi v mesto Novo mesto

Prvi festival nove novomeške glasbe

Piše: M.K.

Čas objave:
19.08.2020 13:27

Septembra se obeta prvi Festival nove novomeške glasbe, ki je nastal v sklopu 100. obletnice novomeške pomladi. Festival bo predstavil kantavtorske, intimne koncerte predstavnikov novega novomeškega vala glasbe in tematske večere treh najvidnejših predstavnikov gibanja Novomeška pomlad (Mirana Jarca, Božidarja Jakca in Antona Podbevška).

Zapuščina začetnikov novomeške pomladi po besedah organizatorjev kliče po nadaljevanju, načrtih, zazrtih v lepšo prihodnost glasbenikov in umetnikov novega novomeškega vala, vzpostavitvijo Novomeške koncertne transverzale. Festival se pripravlja v zahtevnih časih in ravno kultura je lahko tista, ki dviguje duha meščanom kot tudi umetnikom, glasbenikom, ki soustvarjajo vzpodbudno klimo v našem mestu.

Festival bo potekal v organizaciji in ob sofinanciranju PRODUKCIJSKE HIŠE in ZALOŽBE INJA MUSIC iz Novega mesta (Anja Pavlin in Igor Ilič), Mestne občine Novo mesto, Zavoda Novo mesto (KCJT), Knjižnice Mirana Jarca, Javnega sklada za kulturne dejavnosti (Klavdija Kotar), Športnega kluba Košenice (Marjan Pirnar) ter pridruženih sponzorjev tematskega leta.

Dogodek je za obiskovalce brezplačen, zaradi omejenega števila obiskovalcev pa je obvezna predhodna rezervacija sedišč na: rezervacije.festivalglasbe@gmail.com

V sklopu kampanje 100 let novomeške pomladi sledi v poletnih in jesenskih mesecih vrsta manjših dogodkov, 26. septembra pa še osrednja prireditev.