Anatoli Antonov Svet24.si

V Kremlju nekateri razmišljajo o ameriški ponudbi

Borut Pahor - ležeča Svet24.si

»Zaradi spremembe oblasti se ne menja celotne ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

Jan Plestenjak Odkrito.si

Medtem, ko je Jan bil na odru, smo mi v zakulisju ...

doncic Ekipa24.si

O, ne, ni tega naredil - je kričal ameriški ...

Pridi v mesto Novo mesto

Prvi festival nove novomeške glasbe

Piše: M.K.

Čas objave:
19.08.2020 13:27

Septembra se obeta prvi Festival nove novomeške glasbe, ki je nastal v sklopu 100. obletnice novomeške pomladi. Festival bo predstavil kantavtorske, intimne koncerte predstavnikov novega novomeškega vala glasbe in tematske večere treh najvidnejših predstavnikov gibanja Novomeška pomlad (Mirana Jarca, Božidarja Jakca in Antona Podbevška).

Zapuščina začetnikov novomeške pomladi po besedah organizatorjev kliče po nadaljevanju, načrtih, zazrtih v lepšo prihodnost glasbenikov in umetnikov novega novomeškega vala, vzpostavitvijo Novomeške koncertne transverzale. Festival se pripravlja v zahtevnih časih in ravno kultura je lahko tista, ki dviguje duha meščanom kot tudi umetnikom, glasbenikom, ki soustvarjajo vzpodbudno klimo v našem mestu.

Festival bo potekal v organizaciji in ob sofinanciranju PRODUKCIJSKE HIŠE in ZALOŽBE INJA MUSIC iz Novega mesta (Anja Pavlin in Igor Ilič), Mestne občine Novo mesto, Zavoda Novo mesto (KCJT), Knjižnice Mirana Jarca, Javnega sklada za kulturne dejavnosti (Klavdija Kotar), Športnega kluba Košenice (Marjan Pirnar) ter pridruženih sponzorjev tematskega leta.

Dogodek je za obiskovalce brezplačen, zaradi omejenega števila obiskovalcev pa je obvezna predhodna rezervacija sedišč na: rezervacije.festivalglasbe@gmail.com

V sklopu kampanje 100 let novomeške pomladi sledi v poletnih in jesenskih mesecih vrsta manjših dogodkov, 26. septembra pa še osrednja prireditev.