hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

goran dragic 22 dj Ekipa24.si

Zlati kapetan piše zgodovino! Goran Dragić danes...

dejan-kontrec, nina-osenar Njena.si

Nina Osenar javnosti prvič pokazala sina

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

Pridi v mesto Novo mesto

Selitev COVID ambulante iz Splošne bolnišnice v Zdravstveni dom

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
29.09.2020 13:47

Na podlagi priporočil in usmeritev Ministrstva za zdravje, je od 28. septembra, dalje COVID ambulanta iz Urgentnega centra Splošne bolnišnice Novo mesto preseljena v Zdravstveni dom Novo mesto. Tako po novem vstopna točka za odvzem brisov na COVID-19 deluje v Zdravstvenem domu Novo mesto.

V Zdravstvenem domu Novo mesto od 28. septembra dalje deluje dodatna vstopna točka za odvzeme brisov na SARS CoV-2. Obravnava bo potekala glede na potrebe pacientov, ambulantno (desno od glavnega vhoda) in na način »drive-in« (parkirišče pred glavnim vhodom ZD NM).

Delovni čas:
ZA OTROKE: Delovniki med 7. in 12. uro – PREDHODNO OBVEZNO POKLIČITE IZBRANEGA ALI NADOMESTNEGA PEDIATRA, z njim se boste dogovorili o terminu obravnave.

ZA ODRASLE: Delovniki med 12. in 19. uro (naročanje pacientov od 10. ure dalje)

Pomembno je, da predhodno pokličete svojega izbranega osebnega zdravnika, ter se z njim posvetujete o potrebnih ukrepih – po potrebi vas bo naročil na odvzem. O točnem terminu odvzema vas naknadno obvestijo iz ambulante COVID (prosimo bodite dosegljivi).

Izjemoma (v primeru nedosegljivosti osebnega zdravnika) pokličite v ambulanto COVID na tel. 07/3916-873, kjer se boste dogovorili glede termina in načina obravnave.

Izven rednega delovnega časa ambulante ALI v nujnih primerih se po potrebi oglasite v Urgentnem centru Splošne bolnišnice Novo mesto.

Za vse dodatne informacije pokličite ZD Novo mesto 07/391 67 00 ali obiščite njihovo spletno stran.

Zaradi spremenjene organizacije dela v Splošni bolnišnici Novo mesto ne izvajajo več samoplačniških testiranj. Če ste do vključno 28. septembra že poravnali predračun za samoplačniško testiranje v Splošni bolnišnici Novo mesto, za nadaljnje informacije o terminu testiranja pokličite na telefonsko številko: 07/ 620 07 27.

Vse paciente pozivajo, da se v primeru zdravstvenih težav najprej obrnejo na izbranega osebnega zdravnika. V Urgentni center in dežurno službo ponoči, med vikendi ter prazniki pa prihajajo samo pacienti z napotnico izbranega osebnega zdravnika ali v primeru nujnega, življenjsko ogrožajočega zdravstvenega stanja.

Splošna bolnišnica Novo mesto je ena izmed 7 COVID bolnišnic, kjer sprejemajo COVID akutno bolne, COVID neakutne paciente in intenzivne COVID paciente.

Neupoštevanje tega lahko povzroči čakanje za paciente, ki potrebujejo hitro zdravstveno oskrbo. 

Splošna bolnišnica Novo mesto in Zdravstveni dom Novo mesto se zahvaljujeta za razumevanje.