profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Lucijan Lipovšek Njena.si

MasterChef: Lucijan se je vrnil v objem svojega ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Pridi v mesto Novo mesto

Redarji bodo v okolici šol merili tudi hitrost!

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
03.09.2020 09:41

Varnost otrok v prometu je zelo pomembna tema, ne le septembra, ko se začenja šolski pouk, temveč vse leto. Kljub temu pa v začetku šolskega leta tej temi namenjajo večjo pozornost, zlasti ob dejstvu, da so otroci po daljših počitnicah še vedno razigrani.

Tudi v letošnjem šolskem letu bo v posameznih akcijah, tudi na začetku šolskega leta, sodelovalo medobčinsko redarstvo. Aktivnosti bodo predvsem preventivno usmerjene, tako bodo redarji opozarjali voznike na pripenjanje vseh potnikov v vozilu z varnostnim pasom, da se mobilnega telefona med vožnjo ne uporablja, ter na upoštevanje vseh ostalih cestno-prometnih pravil. Redarji bodo v okolici šol merili tudi hitrost.

Vse voznike v prometu prosijo, da so pozorni na otroke in njihovo nepredvidljivosti in da temu prilagodijo tudi način svoje vožnje ter spoštujejo prometno signalizacijo v okolici šol.

Vsem prvošolčkom, njihovim staršem in seveda tudi ostalim udeležencem v cestnem prometu želijo srečno in varno pot v šolo, voznike pa še posebej opozarjajo na previdnost in strpnost v prometu, sporočajo z Mestne občine Novo mesto. Najboljša vzgoja je naš lasten zgled!