vesolje ženska Dobra karma

Astrologinja opozarja: bodite pozorni na znake, ...

Ines Erbus, tangice, Matic Herceg Svet24.si

VIDEO: Kako je Antenin voditelj dobil tangice od ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

debelost, Svet24.si

"Bistveno se bodo povečale odsotnosti od pouka, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

Pridi v mesto Novo mesto

V službo s kolesom ali peš

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
15.09.2020 17:45

V okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti so v Novem mestu uvedli novost s kampanjo »S kolesom ali peš v službo«, ki poteka od 14. do 25. septembra, k sodelovanju pa so povabili različna podjetja v novomeški občini. Novomeška podjetja so tako spodbudili, da vodijo evidenco o številu zaposlenih, ki se za prihod v službo odločajo za čistejše načine mobilnosti. Kampanji se pridružujejo tudi sodelavci Mestne občine Novo mesto.

Kampanja pa tako predstavlja nov primer sodelovanja lokalne skupnosti in uspešnega novomeškega gospodarstva pri širjenju koncepta trajnostne mobilnosti.

S to kampanjo so se odločili, da v okviru trajnostnega ukrepa, pohvalijo zaposlene, ki se že zdaj za prihod v službo odločajo za čistejše oblike mobilnosti (skiro, kolo, hoja peš) s simbolično nagrado in hkrati spodbudijo še ostale k odločanju za čistejše oblike mobilnosti. Podjetja se za sodelovanje prijavijo preko e-naslova: vanesa.dzeladini@novomesto.si.

Z različnimi ukrepi si tako prizadevajo zmanjšati uporabo avtomobila in spodbujati izbiro čistejših načinov mobilnosti.
V sredo, 16. septembra pa vabijo vse starejše na Kolesarski izlet s kolesi GoNm, kjer jim bodo predstavili sistem izposoje koles. Kolesa GoNm so med Novomeščani vse bolj priljubljena.

Danes se vse več starejših odloča za izbiro koles, zato jim želijo še približati sistem izposoje GoNm in njegove uporabe. Priljubljen sistem se je v treh letih razširil na že 15 postaj s kar 75 kolesi, od tega 45 električnih, ki omogočajo lažje premagovanje razdalj.