Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Pridi v mesto Novo mesto

V službo s kolesom ali peš

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
15.09.2020 17:45

V okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti so v Novem mestu uvedli novost s kampanjo »S kolesom ali peš v službo«, ki poteka od 14. do 25. septembra, k sodelovanju pa so povabili različna podjetja v novomeški občini. Novomeška podjetja so tako spodbudili, da vodijo evidenco o številu zaposlenih, ki se za prihod v službo odločajo za čistejše načine mobilnosti. Kampanji se pridružujejo tudi sodelavci Mestne občine Novo mesto.

Kampanja pa tako predstavlja nov primer sodelovanja lokalne skupnosti in uspešnega novomeškega gospodarstva pri širjenju koncepta trajnostne mobilnosti.

S to kampanjo so se odločili, da v okviru trajnostnega ukrepa, pohvalijo zaposlene, ki se že zdaj za prihod v službo odločajo za čistejše oblike mobilnosti (skiro, kolo, hoja peš) s simbolično nagrado in hkrati spodbudijo še ostale k odločanju za čistejše oblike mobilnosti. Podjetja se za sodelovanje prijavijo preko e-naslova: vanesa.dzeladini@novomesto.si.

Z različnimi ukrepi si tako prizadevajo zmanjšati uporabo avtomobila in spodbujati izbiro čistejših načinov mobilnosti.
V sredo, 16. septembra pa vabijo vse starejše na Kolesarski izlet s kolesi GoNm, kjer jim bodo predstavili sistem izposoje koles. Kolesa GoNm so med Novomeščani vse bolj priljubljena.

Danes se vse več starejših odloča za izbiro koles, zato jim želijo še približati sistem izposoje GoNm in njegove uporabe. Priljubljen sistem se je v treh letih razširil na že 15 postaj s kar 75 kolesi, od tega 45 električnih, ki omogočajo lažje premagovanje razdalj.