turban eva mendes Dobra karma

Znana lepotica bi bila v samostanu, če bi nune ...

princ william, princ harry Svet24.si

Princu Harryju gre v nos, da princ William velja ...

JANSA FB obljuba migranti Reporter.si

Število nezakonitih prehodov meje tudi pod ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Tanja Žagar Njena.si

On je del življenja Tanje Žagar že 38 let

Pridi v mesto Novo mesto

VIDEO: Zijah Sokolović navdušil "grajsko" publiko

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
22.07.2020 09:25

Na Gradu Grm v Novem mestu je Založba Goga začela letošnje Novomeške poletne večere. Ti so bili zaradi koronaukrepov nekoliko prestavljeni in prilagojeni zahtevam NIJZ.

V atriju gradu Grm v Novem mestu so z monokomedijo Levo, desno, igralec in v družbi bosanskega igralca Zijaha Sokolovića sinoči uradno odprli prireditve Novomeških poletnih večerov 2020. Ti bodo na grmskem gradu in v mestni Knjigarni Goga potekali do vključno 22. avgusta, zatem pa tam načrtujejo utečeni novomeški festival kratke zgodbe.

Po podatkih prirediteljev Novomeških poletnih večerov, založbe Goga, bodo prireditve potekale po protiepidemioloških pravilih, po katerih se morajo obiskovalci predhodno najaviti. Posamično prireditev Novomeških poletnih večerov lahko obišče največ 150 najavljenih obiskovalcev. Vstopnine ne bo.

Večeri so sicer namenjeni predvsem pogovorom o novih knjižnih izdajah in predstavam, njihovo uradno odprtje pa so zaradi protiepidemioloških ukrepov z začetka prestavili na sredino meseca. Svoj program bodo sicer sproti prilagajali, so poudarili v Gogi.

Kot navaja Gogina spletna stran, bodo Novomeške poletne večere nadaljevali s pogovori o knjigah Ko živali spregovorijo Borisa Kolarja, Karantena. Rim. novinarja Janka Petrovca, Valter brani Sarajevo 21. stoletja Ahmeda Burića in Lukenj premalo, ljudi preveč Andreja Blatnika.

Pripravili bodo še lutkovni predstavi Zrcalce Lutkovnega gledališča Nebo in Kaj je videla žirafa Zdenka gledališča Lutkomotiva ter predstavitve knjig Priročnik za izgnance Veliborja Čolića, zbirke kratkih zgodb Nož v usta, vilice v oči, pot pod noge! ter knjige Skušnjave novinarja Toneta Hočevarja.

Novomeška Goga sicer med 25. in 29. avgustom načrtuje še letošnjo izvedbo festivala kratke zgodbe Novo mesto short. Med finaliste za nagrado Novo mesto je komisija v sestavi Vanesa Matajc, Matej Bogataj, Žiga Rus in Ana Geršak uvrstila zbirke kratkih zgodb Plavalec Sergeja Curanovića, Dobra družba Ane Svetel, Fugato Veronike Simoniti in Kozjeglavka Zarje Vršič.