Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Anne Heche Njena.si

Umrla je igralka Anne Heche

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Pridi v mesto Novo mesto

VIDEO&FOTO: Na novomeškem 1/2 maratonu zmagala Kobe in Kršinarjeva

Piše: Dolenjski list, R.N./Radio Krka, M.K.

Čas objave:
04.10.2020 14:50

Tekači in tekačice iz vsepovsod so se danes zbrali v Novem mestu, kjer je potekal tretji novomeški 1/2 maraton, ki je letos štel tudi za državno prvenstvo članov in članic ter veteranov in veterank. Z 21 kilometrov in 98 metrov dolgo progo je najhitreje opravil olimpijski maratonec in gonilna sila prireditve Novomeščan Primož Kobe, ki je zmagal z izidom 1:07:56.

Drugo mesto si je pritekel Mirnopečan Mitja Krevs (1:08:16), tretji je bil Jan Brešan (1:09:57). Med ženskami pa je prvo mesto osvojila Neja Kršinar (1:16:57), druga je bila Laura Guzelj Blatnik (1:18:34), tretja pa Jasmina Pitamic Vojska (1:21:20).

»Neverjetno. Sploh ne morem verjeti, da mi je uspelo zmagati polmaraton, ki sem ga tudi organiziral. Zadovoljen sem z organizacijo te tekaške prireditve. Bil sem kar nekoliko presenečen, da je vse potekalo gladko, ker nikoli ne veš, kako bo izpadlo. Z Mitjo in Janom smo super narekovali tempo in na koncu sem se jaz najbolj počutil, kar je nekoliko presenetljivo po vseh neprespanih nočeh, saj so mi misli uhajale na samo organizacijo. Ta moj poskus organizirati tekmo in zmagati je uspel, vendar še sam ne vem, kako,« je po tekmi dejal Kobe, ki je bil zadovoljen s svojim časom.

Med tekom je tekačem nekoliko nagajal veter, malo je tudi deževalo. »Na cilju sem imel dovolj moči. Dvoboj z Mitjo je bil odločen v zadnjem kilometru. Njega je zaprlo, sam pa sem še malo pospešil in zmagal. Ta maraton je čista zmaga, da smo kljub vsem ukrepom sploh organizirali prireditev. Letos je bilo najtežje do zdaj, a uspelo nam je. Zahvaljujem se vsem, ki so pomagali pri izvedbi te tekaške prireditve,« je še dodal Kobe.

Že včeraj so organizirali tudi rekreativni tek na 6,5 kilometra, novost pa je bil tek na deset kilometrov. Sobotni program so obogatili še z brezplačno nordijsko hojo in pohodom okoli Novega mesta, na svoj račun so prišli tudi ljubitelji canicrossa – zabavnega teka s psi, medtem ko otroških tekov letos ni bilo.

Za neposredni televizijski prenos osrednjih tekaških preizkušenj so ob produkcijski podpori dijakov in profesorjev Srednje elektro šole in tehnične gimnazije iz Šolskega centra Novo mesto poskrbel Šport TV. Kar precej gledalcev je napete dvoboje v cilju polmaratona lahko gledalo tudi na velikem zaslonu.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.