polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

arktika, ozonska luknja Svet24.si

Na nebu nad Arktiko zazevala človeškemu očesu ...

profimedia-0510959793 Reporter.si

New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla ...

delavka, zaposleni Svet24.si

Pozor! Samozaposlene, ki želijo uveljavljati ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

S Krko naokoli Ljubljana

Prispele kirurške maske in zaščitne rokavice

Piše: STA

Čas objave:
23.03.2020 20:52

V skladišče civilne zaščite je danes prispelo 125.200 kirurških mask, 93.000 rokavic, 856 tyvec oblek, 20.000 pokrival za glavo in 2550 za čevlje.

Kot je na Twitterju zapisal obrambni minister Matej Tonin, prihaja še 1000 mask ffp2. Od kod je prispela zaščitna oprema, ni pojasnil.

Uradni govorec kriznega štaba vlade Jelko Kacin na današnji popoldanski novinarski konferenci ni želel navesti, koliko kosov zaščitne opreme v Sloveniji še potrebujemo, a po njegovih besedah primanjkuje veliko stvari. "Ključen problem pa ves čas ostaja logistika, kako ta zaščitna sredstva, ki so v veliki meri proizvedena na Kitajskem, spraviti v Evropo in od tu do končnega uporabnika," je opomnil.

O tem, katera zaščitna oprema in v kakšnih količinah je na poti v Slovenijo, bodo javnost obvestili, ko bodo proizvodi prispeli čez slovensko mejo. Pristojni po besedah Kacina poskušajo tudi organizirati, da bi bila Slovenija sposobna tudi sama v večji meri, vsaj po Evropi, prevažati zaščitna sredstva po zraku.

Zahvalil se je vsem donatorjem, ki so se v tej krizi odločili pomagati. Vse, ki bi pa še želeli pomagati z donacijo opreme, je pozval, da se povežejo z najbližjim občinskim štabom civilne zaščite, ki bo v skladu z lokalnimi prioritetami poskrbeli tudi za distribucijo doniranih sredstev.

Ponovil je tudi načelno odločitev, da se vsa zaščitna sredstva najprej zagotovi bolnišnicam, zdravstvenim domovom in domovom za starejše.