Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

S Krko naokoli Ljubljana

Prispele kirurške maske in zaščitne rokavice

Piše: STA

Čas objave:
23.03.2020 20:52

V skladišče civilne zaščite je danes prispelo 125.200 kirurških mask, 93.000 rokavic, 856 tyvec oblek, 20.000 pokrival za glavo in 2550 za čevlje.

Kot je na Twitterju zapisal obrambni minister Matej Tonin, prihaja še 1000 mask ffp2. Od kod je prispela zaščitna oprema, ni pojasnil.

Uradni govorec kriznega štaba vlade Jelko Kacin na današnji popoldanski novinarski konferenci ni želel navesti, koliko kosov zaščitne opreme v Sloveniji še potrebujemo, a po njegovih besedah primanjkuje veliko stvari. "Ključen problem pa ves čas ostaja logistika, kako ta zaščitna sredstva, ki so v veliki meri proizvedena na Kitajskem, spraviti v Evropo in od tu do končnega uporabnika," je opomnil.

O tem, katera zaščitna oprema in v kakšnih količinah je na poti v Slovenijo, bodo javnost obvestili, ko bodo proizvodi prispeli čez slovensko mejo. Pristojni po besedah Kacina poskušajo tudi organizirati, da bi bila Slovenija sposobna tudi sama v večji meri, vsaj po Evropi, prevažati zaščitna sredstva po zraku.

Zahvalil se je vsem donatorjem, ki so se v tej krizi odločili pomagati. Vse, ki bi pa še želeli pomagati z donacijo opreme, je pozval, da se povežejo z najbližjim občinskim štabom civilne zaščite, ki bo v skladu z lokalnimi prioritetami poskrbeli tudi za distribucijo doniranih sredstev.

Ponovil je tudi načelno odločitev, da se vsa zaščitna sredstva najprej zagotovi bolnišnicam, zdravstvenim domovom in domovom za starejše.