Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Bo Novo mesto prejelo Zlati kamen?

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.02.2019 13:35

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat poročali o različnih temah.

Poročali smo o tem, da se je novomeška občina uvrstila med finaliste za razvojno najprodornejšo občino, finalistke iz osrednje in jugovzhodne Slovenije pa sta tudi Črnomelj in Trebnje. Tako imenovano nagrado Zlati kamen bodo slovesno podelili 7. marca v Ljubljani.

Črnomaljska občina in partnerji so v okviru razpisa lokalne akcijske skupine v tamkajšnjem Krajinskem parku Lahinja januarja začeli projekt Vzpostavitev in interpretacija učne poti Nerajski lugi. Tudi o brvi, ki bo stala v Irči vasi poročamo in o njenem projektantu ing. Marjanu Pipenbaherju, ki je svetovno znani mostovni inženir, projektant in konstruktor. Njegovo delo je tudi Pelješki most, ki ga že gradijo.

Krška občina in partnerji so na Sremiču podpisali sporazum o delovanju in financiranju potujoče svetovalne pisarne, ki bo začela delovati v okviru medobčinskega projekta učinkovitega čiščenja odpadnih voda za ohranjanje vodnih virov »Varuj vodo«.

V Bistrici ob Sotli pa želijo zgraditi eno najvišjih plezalnih sten v Sloveniji. Pa še o dveh tekmovanjih poročamo. V prostorih nekdanje osnovne šole v Prečni so minuli vikend na ogled postavili bogat nabor umetelno izdelanih pletenic, ki so tekmovale na državnem ocenjevanju. V Semiču na že 5. Valentinovem ocenjevanju vin pa so podelili priznanja za najbolje ocenjene vina in med drugim podelili tudi tri nazive šampion.

Več v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo pripravlja Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 20.02.2019

Oddaja "S Krko naokoli"