žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

MIHA ROBNIK na crnem 5 Njena.si

MasterChef: To se je zgodilo, ko je javno razgalil...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Dan zdravstvene šole in še ena pridobitev Šolskega centra Novo mesto

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.12.2019 11:30

Večino današnje oddaje bomo posvetili največji srednješolski ustanovi v Sloveniji - Šolskemu centru Novo mesto. Za uvod pa še o nagrajencih brežiške Fakultete za turizem Univerze Maribor, ki je slavila 10-letnico delovanja.

Med drugim so na omenjeni fakulteti podelili priznanja in nagrade fakultete in se ozrli na svojo prvo dekado, ko je bila ta mlada ustanova ustanovljena, na njene prve korake in na rast, ki je temu sledila. Častni zeleni kompas sta prejela prvi dekan dr. Božidar Veljković in prvi tajnik mag. Bojan Kurež. Med drugim pa so priznanja prejeli tudi najboljši študenti minulega študijskega leta.

Na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli Šolskega centra Novo mesto so prejšnji teden uradno odprli novo sodobno učilnico za praktični pouk za tekstil oz. za izdelavo oblačil. Kako bo s tovrstnim izobraževanjem v prihodnje, prisluhnite prispevku v oddaji »S Krko naokoli«.

Smo pa radijci na Šolskem centru Novo mesto prejšnji teden spremljali tudi Dan zdravstvene šole, kjer si med drugim prizadevajo tudi za splošno varovanje in ohranjanje zdravja in življenja. Posebno skrb namenjajo prijazni komunikaciji in pripravljenosti pomagati ljudem v stiski. Dijaki in profesorji Srednje zdravstvena in kemijska šola, ki deluje v sklopu Šolskega centra, so na rojstni dan prve dolenjske medicinske sestre Marije Tomšič, šolo in dejavnosti predstavili javnosti. Med drugim so obiskovalcem na njihovo željo izmerili arterijski krvni tlak, sladkor v krvi, holesterol in ITM, pripravili pa so tudi promocijo Srednje zdravstvene in kemijske šole. A to še zdaleč ni bilo vse. O tem poklicu smo se pogovarjali z vodstvom šole, dijaki pa so spregovorili, zakaj so za svoj poklic izbrali prav »poslanstvo medicinske sestre« oz. srednjega zdravstvenika.

Več pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 17.12.2019

Dan Zdravstvene šole Novo mesto, obletnica Fakultete za turizem, pridobitev ŠC Novo mesto