danny Dobra karma

Vedeževalec razkriva: to vas čaka do konca leta ...

profimedia-0573381735 Svet24.si

Se je David Beckham čez noč tako postaral?

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Ekskluzivno razkrivamo! Zakaj Jože Damijan že ...

stavka, medicinske sestre1 Svet24.si

Zaradi napovedane zamrznitve minimalne plače ...

Dodeljevanje-globe_Vir-Facebook-Gašper-Bizjak Necenzurirano

Lovili sprehajalce z rogljički, v domove ...

Špela Grošelj 2 Odkrito.si

Špela z novo pesmijo "posilila" minljivčke

Špela Grošelj 2 Odkrito.si

Špela z novo pesmijo "posilila" minljivčke

S Krko naokoli

SKN (avdio): Danes je bil dan za tradicionalni slovenski zajtrk

Piše: V.M.

Čas objave:
20.11.2020 11:30

Na današnji dan obeležujemo praznik slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos že deseti po vrsti. Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk ima slogan »Zajtrk z medom – super dan!«

Letošnjega zaradi epidemije koronavirusa in zaprtih vrtcev in šol ni bilo mogoče izvesti, je pa Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano še bolj posvečeno osveščanju in izobraževanju. V  ta namen so pripravili tudi poučna filmčka. Filmčka na zanimiv način otrokom povesta, od kje prihaja hrana za tradicionalen slovenski zajtrk. O dolenjskih jabolkih smo poklepetali s sadjarjem Janezom Bučarjem s sadjarske kmetije Bučar iz Dolenjskih toplic, ki se s sadjarstvom ukvarja že dvajset let. Izdal nam je tudi, katere vrste jabolk pri njih doma vedno dajo v jabolčni zavitek, ali po domače, v jabolčni štrudl. Tudi on je dobavitelj sadja številnim šolam in povprašali smo ga o mnenju o akciji Tradicionalni slovenski zajtrk in tudi o tem, kakšen izpad bo utrpel glede na to, da letos Tradicionalnega slovenskega zajtrka zaradi epidemije korona virusa in dejstva, da se otroci šolajo od doma, ne bo.

Jabolko pa ni edina sestavina Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Zraven sodijo tudi kruh maslo in pa domači med. Poklicali smo predsednika Čebelarskega društva Črnomelj, ki je poleg tega tudi terenski svetovalec, čebelarski mentor na Osnovni šoli Loka v Črnomlju in mentor čebelarskega krožka v varstveno delovnega centra Črnomelj na Majerju, Dušana Milinkoviča in z njim poklepetali kako prenaša ljubezen do čebel in čebelarjenja na mlade generacije in kako zdrav je domač med. Povedal pa nam je tudi, katera je njegova najljubša jed, v kateri je domač med in nas povsem presenetil. 

Več pa boste izvedeli v oddaji S Krko naokoli, ki jo je pripravila Vanja Movrin.  

S Krko naokoli 20112020