Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): DRPD NM čaka veliko dela

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
05.03.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat gostili Tino Cigler, koordinatorko Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.

Nekaj besed smo namenili novemu zakonu o nevladnih organizacijah v javnem interesu in predstavili delavnico, ki se bo začela v četrtek in jo bo vodil trenutno največji strokovnjak s področja nevladniškega prava pri nas Matej Verbajs.

Ciglerjeva je predstavila tudi lanskoletno delo in sodelovanje v projektih v letošnjem letu. Kot je povedala, je Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto vpeto v več kot 30 mednarodnih projektov, s katerimi spodbujajo aktivno državljanstvo in izmenjavo dobrih praks med državami. Gre za zelo različna področja – solidarnost, prostovoljstvo, promocija športa, socialno podjetništvo, krožna ekonomija, brezposelnost, podjetništvo, prihodnost EU, evropske volitve, okoljevarstvo, sovražni govor in tako naprej. Velik poudarek dajejo tudi medkulturnemu dialogu.

Letos bodo precej energije vložili v projekt Ani-etnomacije, s katerim spodbujajo večjo zaposljivost pripadnikov etničnih manjših. Obeta se tudi nova kolekcija etno oblačil in ponudba posebnih animacij za otroke.

Ob koncu oddaje pa smo spregovorili še o akciji Prostovoljec leta, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja. Predvidoma 11.junija bo zaključna prireditev. Mladinski svet Slovenije predloge sprejema do 29.marca in sicer za več različnih kategorij.

Oddajo »S Krko naokoli« sem pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli": 05.03.2019

Oddaja "S Krko naokoli"