kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Dvorec Kozje, topliški tabor mladih in Petrovčev knjižni prvenec »Karantena.Rim.«

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
06.08.2020 11:30

Tokrat smo govorili o prodaji dvorca Kozje, bili smo v Taboru mladih v Dolenjskih Toplicah, pa tudi na Novomeških poletnih večerih na predstavitvi knjižnega prvenca Janka Petrovca z naslovom »Karantena. Rim.«.

Uvodoma smo se ustavili na Kozjanskem. Na peti javni dražbi je bil prodan tamkajšnji dvorec Kozje. Po izklicni ceni 175.000 evrov pa ga je kupilo domžalsko podjetje Makop. Kozjanski park kot dosedanji lastnik dvorca kupnino pričakuje še ta mesec, ko bodo podpisali tudi kupoprodajno pogodbo.

Ustavili smo se tudi v taboru Mojca v Dolenjskih Toplicah, ki ga upravlja Društvo prijateljev mladine Mojca iz Novega mesta. Vsako poletje se tam zbere lepo število otrok, ki tako ali drugače aktivno preživljajo počitnice. Letos so te vendarle nekoliko drugačne, s kopico omejitev zaradi preprečevanja širjenja okužb s covidom-19, a v taboru se vseh priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje še kako držijo. In se zabavajo. In pletejo nova prijateljstva. Kaj je povedala vodja tabora Marjeta Ferkolj Smolič, prisluhnite v oddaji »S Krko naokoli«.

Ob koncu pa smo bili tudi na Novomeškem poletnem večeru, katerega gost je bil nekdanji gledališki igralec, zdaj pa novinar in pisatelj Janko Petrovec, sicer dopisnik RTV Slovenija iz Italije. In Italija se je v začetku letošnjega leta znašla v hudi koronakrizi, ki ji mnogi niso niti verjeli. Da gre za zavajanja, da bolnišnice niso res nabito polne, da novi korona virus ni to, za kar ga predstavljajo, da Italijani pretiravajo in podobne trditve, so polnile družbena omrežja. A povsem drugačna slika je bila predstavljena na Facebook profilu Janka Petrovca. Delil je boleče zapise in pisal zaskrbljujoče resnice. Njegovi zapisi iz osrčja evropske koronakrize so bili ves čas slovenske karantene eni najbolj branih zapisov medijskih osebnosti kot je Petrovec. Tako se je pravzaprav začela tudi njegova knjiga »Karantena. Rim.« Ni povsem običajna. Zakaj?

Tudi o tem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 06.08.2020

Prodan dvorec Kozje, topliški Tabor mladih in NPV z Jankom Petrovcem