mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Tudi v naši regiji se epidemija umirja

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.04.2020 11:30

V današnjo oddajo smo uvrstili kar nekaj lokalno zanimivih vsebin. K mikrofonu smo povabili direktorico Območne obrtno-podjetniške zbornice in strokovnega direktorja novomeške bolnišnice.

Uvodoma smo tokrat k pogovoru povabili direktorico Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto Emilijo Bratož. Spregovorila je o trenutnih razmerah na področju dolenjskega obrtništva in podjetništva.

Območni odbor Slovenskega društva Hospic Dolenjske, Posavja in Bele krajine imajo svoj sočutni telefon, namenjen vsakomur, ki potrebuje besedo tolažbe. Pomagati svojcem umrlih je v teh dneh, ki moramo živeti odmaknjeno, še posebej pomembno, zato hospic želi pomagati slehernemu, ki morda potrebuje takšen pogovor. Številka sočutnega telefona je 051 454 845.

Med drugim poročamo tudi o tem, da bo Marjan Hribar funkcijo župana odslej opravljal nepoklicno, kljub drugačni predvolilni obljubi.

V Posavskem muzeju Brežice skrbijo za dediščino, ki so jo prejeli in aktivno spremljajo nastajanje nove, ki nas sooblikuje. Tako s pomočjo javnosti začenjajo nov projekt s preprostim naslovom Življenje s korono in tudi o tem smo tokrat podrobneje spregovorili.

Pogovarjali pa smo se tudi s strokovnim direktorjem Splošne bolnišnice Novo mesto primarijem dr. Milivojem Piletičem, saj so ta teden sprostili nekatere storitve, ki jih zaradi koronaukrepov prej ni bilo nujno izvajati. Obdobje epidemije bo zagotovo vplivalo tudi na podaljšanje že tako predolgih čakalnih dob. Slišali boste, kjer dr. Piletič vidi rešitve zaradi zaostanka med t.i. enomesečnim moratorijem. Spregovoril pa je tudi o razvoju pandemije zadnje dni v naši regiji.

O vsem tem podrobneje v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 17.04.2020

Območna obrtno podjetniška zbornica, Hospic, Hribar, Splošna bolnišnica Novo mesto