kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Iz Kočevja, NM, Sevnice, Kostanjevice,…

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
24.07.2019 13:30

Oddaja »S Krko naokoli« je danes mozaična, poročali pa bomo o prijavi škode po neurju v Kočevju, o prenovi odseka Andrijaničeve ceste v Novem mestu, gradnji garažne hiše v Sevnici, o letošnji Forma Vivi v Kostanjevici in o škodi v čebelarstvu.

Začeli smo v Občini Kočevje, kjer so te dni začeli zbirati vloge za ocenjevanje gmotne škode zaradi posledic neurij s poplavami, točo in z močnim vetrom 7. in 8. julija letos. Prizadeti lahko izpolnjene obrazce oddajo na občinskem vložišču ali po pošti do vključno ponedeljka, 12. avgusta, do poldneva. Obrazce lahko dobijo na omenjenem vložišču ali na občinski spletni strani.

V Novem mestu se bodo v obdobju kolektivnih dopustov Revoza in Krke med 3. in 16. avgustom, lotili prenove približno kilometrskega odseka Andrijaničeve ceste od križišča pri Ločenskem mostu do nadvoza pred prvim krožiščem. Pogodbena vrednost del je nekaj manj kot 760.000 evrov, izvajalec pa bo novomeški CGP. Prenovitvena dela bodo obsegala dodatno utrditev in preplastitev te državne ceste, zaradi česa bo omenjeni odsek v času prenove zaprt za promet. Obvoz bo urejen po sosednji Šmarješki cesti oz. po nekdanji mestni vpadnici mimo tovarne zdravil Krka. Republiška direkcija za infrastrukturo sicer v prihodnjih mesecih načrtuje tudi celovito rekonstrukcijo bližnjega krožišča državnih cest pri t. i. tabletki.

Zdravstveni dom Sevnica je na območju obstoječega parkirišča začel graditi garažno hišo, ki bo namenjena vozilom nujne medicinske pomoči. Investicija je del celostne rešitve problema parkiranja vozil nujne medicinske pomoči na območju zdravstvenega doma. Tudi o tem podrobneje v oddaji »S Krko naokoli«.

V galerijskem parku v Kostanjevici na Krki bodo s predstavitvijo skulptur letošnjih udeležencev v soboto končali 28. bienalni Mednarodni simpozij kiparjev Forma viva. Kostanjeviška galerija na tem od začetka meseca gosti bolgarskega kiparja Roberta Caneva, njegovega perujskega kolega Alda Shiroma in slovenskega kiparja Bojana Mavsarja. Direktor Galerije Božidarja Jakca Goran Milovanović je povedal, da so se vsi trije letošnji udeleženci pri svojem kostanjeviškem ustvarjanju osredotočili na temo varovanja okolja in planeta. Kaj so izdelali in kje bodo skulpture postavljene, razkrivamo v naši oddaji »S Krko naokoli«.

Ustavili pa se bomo še pri letošnjem čebelarstvu. Čebelarji se namreč po vsej državi ukvarjajo z izpadom pridelave medu. Razlog je slabo vreme. Pašna sezona se sicer konča avgusta, a izpada – pravijo čebelarji - ne bo moč nadomestiti. Že maja so opozorili, da bo letošnja letina medu zaradi neugodnega vremena slaba, saj so morali čebelarji ponekod celo hraniti čebele. Zdaj čebelarji upajo na pomoč države.

O vsem tem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN: Iz Kočevja, NM, Sevnice, Kostanjevice,... - 24.07.2019

Oddaja SKN: Iz Kočevja, NM, Sevnice, Kostanjevice,..