duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Med balinarji, portreti, nagrajenci in med mladimi inovatorji

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
16.10.2019 11:55

Današnja oddaja je mozaična, vanjo pa smo umestili kar nekaj zanimivih dogodkov minulih dni.

V Semiču smo nedavno bili na prireditvi obujanja spominov. Športno društvo Kot namreč vsako leto pripravi turnir v balinanju na balinišču pri tamkajšnji železniški postaji. Letos so ga med drugim posvetili preminulim članom in članicam in na turnir povabili ekipe iz Semiča, Črnomlja in z Uršnih sel. O balinišču, kjer je bilo srečanje, in o zmagovalcih turnirja je spregovoril tudi predsednik Športnega društva Kot Anton Bukovec

V Kulturnem domu v Straži pa so minuli četrtek odprli razstavo portretov avtorja Andreja Blažona. Tudi mi smo bili tam. Sicer pa naj vam povemo, da si jo lahko ogledate vse do konca tega meseca.

Projekta Športni center Trebelno in dozidava šole ter Velodrom in atletska dvorana pri Novem mestu sta na petkovi podelitvi strokovnih priznanj Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije prejela dva od štirih zlatih svinčnikov za odlično realizacijo. Marjan Zupanc je projektant novomeškega projekta v Češči vasi, Mojca Gregorski pa trebelskega. Zakaj je bil na primer trebelski projekt tako všeč komisiji, poročamo v naši oddaji.

Nagrado pa je prejel tudi trebanjski Trimo in sicer nagrado Big see interior design award v kategoriji »Prostorske intervencije/razstave« za ureditev njihovega razstavnega prostora za mednarodnem sejmu BAU v Münchnu. Idejo sta prispevali Trimovi arhitektki Mojca Šavnik in Špela Lokar, ki sta projekt predstavili v okviru Meseca oblikovanja in festivala arhitekture v Ljubljani, podrobneje o tem pa v naši oddaji.

V Črnomlju se je minuli vikend v sklopu projekta »Mladim se dogaja«, ki ga financira agencija Spirit Slovenija, zaključil prvi Podjetniški vikend za mlade. Kateri projekti so bili najbolj inovativni in tudi nagrajeni, poslušajte v oddaji »S Krko naokoli«, s katero smo se ustavili še na nekaterih dogodkih.

O vsem v današnjem radijskem potepu, ki ga je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 16.10.2019

Razstava Andreja Blažona, Zlati svinčnik, Trimo, Podjetniški inkubator, ZVVS, Partizanske bolnišnice, Zmaj 2019