Ana Klašnja in Miha Krušič Svet24.si

Anja Klašnja se je razšla z dolgoletnim ...

joe biden cepljenje koronavirus Svet24.si

Biden se je že cepil s tretjim odmerkom

hrvaška policija1 Svet24.si

Zagreb pretresel nov zločin: Željko odšel na ...

hisa bazen snezic novigrad pl1 Reporter.si

Nepremičninski imperij Janševega svetovalca Roka...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

sex actually Odkrito.si

Voditeljica ostala zgrožena, ko ga je slišala ...

ronaldo re Ekipa24.si

Spet ima NOV AVTO! Za Ronaldom se OBRAČAJO VSI, ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Na Pumpnci z akvareli Urške Juršič in še kje

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.07.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« današnjo vsebino namenjamo različnim temam, ob koncu pa se ustavimo še na novomeški Pumpnci, na razstavi akvarelov Urške Juršič – Uri.

Za uvod smo izvedeli, da je medobčinski projekt suhokranjskega vodovoda skoraj v celoti nared. Poročali smo tudi iz Posavja, ki sta ga nedavno obiskala državna sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanja Strniša in Jože Podgoršek. V Leskovcu pri Krškem sta se namreč udeležila sestanka o namakanju in potrebah po črpališčih, obiskala sta krško podjetje Evrosad, tamkajšnje vodno črpališče in nasade ter zelenjadarsko kmetijo Turk v naselju Brod v Podbočju.

V Beli krajini smo bili v Črnomlju na podpisu pogodbe za izgradnjo in ureditev igrišča v Dobličah. Igrišče bo nastalo v sklopu projekta ''Igrišče znanja in druženja v Dobličah'', ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za razvoj podeželja. Pobudniki projekta je bila Krajevna skupnost Dobliče.

Še o enem projektu smo spregovorili – tokrat posavskem. Občina Krško je že v minulem letu začela z dozidavo in rekonstrukcijo OŠ Koprivnica. In kaj imajo še v načrtih?

Ob koncu oddaje pa smo se vrnili še v Novo mesto in se ustavili na obrežju reke Krke na vse bolj priljubljeni in preurejeni Pumpnci. V torek so tam odprli razstavo avtorice Urške Juršič UriKuri. Na prostem je obiskovalcem na ogled postavila del svojega ustvarjanja – akvarele. Sicer pa je Urška ženska mnogih talentov – z njo se je za naš radio pogovarjala kar njena sestra.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN z akvareli Urške Juršič in o pomembnejših projektih v regiji: 18.07.2019

Oddaja SKN z akvareli Urške Juršič in o pomembnejših projektih v regiji