lažni pravoslavni duhovnik Svet24.si

VIDEO: Škandal v Srbiji, izdajal se je za ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 13. decembra

Konji, kraj, janez sabolek - sabla Svet24.si

Inšpekcija obupala nad konji – menda zato, ker ...

boginja Dobra karma

Petek 13. in njegovih 13 starodavnih keltskih ...

Tanja Balabanič Njena.si

Kmalu bo eno leto odkar ni samska

lucija Njena.si

Kaj se je po snemanju zgodilo med Lucijo in ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Na Pumpnci z akvareli Urške Juršič in še kje

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.07.2019 13:30

V oddaji »S Krko naokoli« današnjo vsebino namenjamo različnim temam, ob koncu pa se ustavimo še na novomeški Pumpnci, na razstavi akvarelov Urške Juršič – Uri.

Za uvod smo izvedeli, da je medobčinski projekt suhokranjskega vodovoda skoraj v celoti nared. Poročali smo tudi iz Posavja, ki sta ga nedavno obiskala državna sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanja Strniša in Jože Podgoršek. V Leskovcu pri Krškem sta se namreč udeležila sestanka o namakanju in potrebah po črpališčih, obiskala sta krško podjetje Evrosad, tamkajšnje vodno črpališče in nasade ter zelenjadarsko kmetijo Turk v naselju Brod v Podbočju.

V Beli krajini smo bili v Črnomlju na podpisu pogodbe za izgradnjo in ureditev igrišča v Dobličah. Igrišče bo nastalo v sklopu projekta ''Igrišče znanja in druženja v Dobličah'', ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za razvoj podeželja. Pobudniki projekta je bila Krajevna skupnost Dobliče.

Še o enem projektu smo spregovorili – tokrat posavskem. Občina Krško je že v minulem letu začela z dozidavo in rekonstrukcijo OŠ Koprivnica. In kaj imajo še v načrtih?

Ob koncu oddaje pa smo se vrnili še v Novo mesto in se ustavili na obrežju reke Krke na vse bolj priljubljeni in preurejeni Pumpnci. V torek so tam odprli razstavo avtorice Urške Juršič UriKuri. Na prostem je obiskovalcem na ogled postavila del svojega ustvarjanja – akvarele. Sicer pa je Urška ženska mnogih talentov – z njo se je za naš radio pogovarjala kar njena sestra.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja SKN z akvareli Urške Juršič in o pomembnejših projektih v regiji: 18.07.2019

Oddaja SKN z akvareli Urške Juršič in o pomembnejših projektih v regiji