Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Na Šolskem centru Novo mesto 90 odstotkov vseh dijakov zaključnih letnikov

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.05.2020 11:30

V oddaji »S Krko naokoli« smo tokrat v ospredje postavili razdeljevanje mask vzgojno varstvenim ustanovam v novomeški občini. Poročali pa smo še o nekaterih drugih zgodbah.

Uvodoma smo začeli s črno kroniko in med drugim poročali o razdejanju Beach bara Loca na mestni plaži. Dva nepridiprava je ujela tudi varnostna kamera.

Družba Kostak je s pogorišča podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži lani odstranila in prevzela 7500 ton odpadkov, a jih je tam ostalo še približno 2500 ton. Zdaj čakajo na novo pogodbo ministrstva in ko bo podpisana, kar naj bi se zgodilo še ta mesec, bodo morali preostale odpadke odpeljati v roku treh mesecev.

Spregovorili smo tudi o razpisu za direktorja Zavoda Novo mesto, na katerega so prispele tri prijave. Ena oseba razpisnim pogojem ni ustrezala, tako da v igri za vodenje zavoda ostajata sedanja vršilka dolžnosti direktorice zavoda Dolores Kores in nekdanja direktorica Tehniškega muzeja Slovenije Natalija Polenec iz Kranja. Kdo bo vodil ta zavod, bo znano še ta mesec.

Tu pa je še osrednja zgodba. Na novomeškem Gasilsko-reševalnem centru so v sredo razdelili zaščitne maske. Med prevzemniki je bil tudi vodja tehnične službe na Šolskem centru Novo mesto Drago Ponikvar, ki je povedal, da so dobili nekaj več kot 23.000 zaščitnih mask. Namenjene bodo zaposlenim in po eno masko dnevno bodo prejeli tudi dijaki zaključnih letnikov, ki so se na priprave za maturo v šolske klopi vrnili danes. K pouku morajo dnevno prihajati s svojo zaščitno masko, drugo pa bodo prejeli v šoli. Kot je povedal direktor Šolskega centra Novo mesto Matej Forjan, je na priprave od 840-tih dijakov zaključnih letnikov prišlo od 85 do 90 odstotkov vseh, ostali bodo še naprej delali na daljavo. Vodstvo je upoštevalo vse navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in se na vrnitev dijakov v šolo, dobro pripravilo. Maske so dobili brezplačno, za ostalo zaščitno opremo kot so razkužila za roke in za površine ter za alkoholne robčke pa je novomeški šolski center namenil 7.000 evrov. Med prejemniki zaščitnih mask so bili v sredo tudi učenci in učitelji novomeške Glasbene šole Marjana Kozine. Maske je prevzel ravnatelj Matija Slak, ki je pojasnil, da so se tudi na tej šoli dobro pripravili na potek pouka. Sredino razdeljevanje mask je bilo v domeni Civilne zaščite Novo mesto, ki jo vodi direktor in poveljnik Gasilsko reševalnega centra Novo mesto Gregor Blažič.

Ob koncu oddaje pa še o tem, kako se je občina Kočevje pripravila na pomoč gospodarstvu zaradi posledic epidemije novega koronavirusa. Ukrepi pokrivajo subvencije najemnin poslovnih prostorov, spodbujajo zaposlovanje in razvoj turizma ter promocijo.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila in uredila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 18.0.2020

Solski center NM, Glasbena šola NM, maske, Beach bar Loca, Občina Kočevje