magdalena jankovec Dobra karma

'Moj namen je spreminjanje zavesti ljudi na tem ...

Meghan Markle, Archie Svet24.si

Meghan se pritožuje, da je Archie preslaven

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio in video): Noč nakupov prihaja v mestno jedro

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
17.12.2018 13:31

V tokratni oddaji »S Krko naokoli« smo govorili o Noči nakupov, ki v novomeško mestno jedro ob adventnem sejmu prihaja po enoletnem premoru.

V studiu smo gostili direktorico Zavoda Grem v mesto Ano Petančič. Pogovarjali smo se o trenutnih razmerah v mestnem jedru, o bolečem obdobju prenove, ko je bil ponekod obisk slabši tudi za 70 odstotkov, predvsem pa o optimizmu, ki z bližajočim se zaključkom prenove mestnega jedra spet prihaja med podjetnike v starem delu Novega mesta.

Iskali smo tudi odgovore kako bo z odškodninami, ki so – vsaj te izplačane – mizerno nizke, povprašali smo po mnenju glede peticije, v kateri se stranka Solidarnost zavzema za popolno zaporo mestnega jedra za tranzitni avtomobilski promet, ob tem pa povprašali tudi, kako sodelujejo z občinsko oblastjo, s katero so glede zapore, zaenkrat na isti strani – ta ne pride v poštev, dokler ne bo zgrajene potrebne infrastrukture.

So se pa novomeški trgovci in gostinci iz mestnega jedra, po letu dni premora zaradi obnove mesta, zdaj odločili, da vnovič organizirajo praznično Noč nakupov. Tako bo v petek, 21.12., zagotovo spet zelo živahno, saj trgovci pripravljajo številne popuste in posebne akcije v tem prazničnem decembru, Zavod Novo mesto pa poleg adventnega sejma na stojnicah, vabi še s koncertom Nuše Derenda, ki se bo začel ob 20.uri, oz. s programom za otroke za ob 17.uri.

Več o programu in akcijah pa v pogovoru z direktorico Zavoda Grem v mesto Ano Petančič. V oddaji »S Krko naokoli« jo je gostila Renata Mikec. Ogledate pa si lahko tudi filmček decembrske Noči nakupov pred dvema letoma, kjer je bilo zelo živahno.

Oddaja SKN: Decembrska Noč nakupov je spet tu... (17.12.2018)

Oddaja "S Krko naokoli"