Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O 3.razvojni osi, šentrupertskih cestah, mladini in razstavi

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
11.11.2019 11:30

Današnja oddaja je namenjena različnim zanimivim temam, med drugim tudi 3.razvojni osi in mladini.

V uvodu smo spregovorili o tretji razvojni osi. Za prva dela na tretji razvojni osi je Dars tako pri izbiri izvajalca del na lokaciji Gaberke na odseku Velenje-Slovenj Gradec kot tudi za dela na odseku Novo mesto-Osredek še vedno v fazi preverjanja in ocenjevanja sposobnosti ponudnikov.

Šentrupertski svetniki so na nedavni seji precej časa namenil razpravi o letnem in zimskem vzdrževanju lokalnih cest in javnih poti v občini v letošnjem letu. V ta namen je predvsem zaradi težke finančne situacije občine za letos predvidenih 172 tisoč evrov, kar je vsaj 50 tisoč evrov manj kot v povprečju minulih let.

V Mladinskem centru Brežice so prejšnji teden pripravili posvet z okroglo mizo o koristnosti mladinskega dela za mlade in za lokalno skupnost. Namen konference z naslovom »Mladost je norost, po občini skače, kjer je most« je okrepiti podporne strukture za razvoj tovrstnega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in predstaviti zgledne primere. Tudi mi smo jih nekaj predstavili

Povabili pa smo vas tudi v Galerijo Krško, kjer so prejšnji teden odprli razstavo oziroma posebej za to razstavišče v krški cerkvi sv. Duha pripravljeno postavitev z naslovom »Postelja« kiparke in vizualne umetnice Nataše Skušek. Umetnica z omenjeno razstavo raziskuje možnosti intimnega razmerja v sodobni odtujeni družbi.

V sklepnem delu oddaje pa smo nekaj besed namenili še podpisu dogovora o sodelovanju Občine Kočevje in Društva MORiS Kočevska Reka, ki sta podpis ovekovečila tudi z zasaditvijo osamosvojitvene lipe ob 29. obletnici odločitve o slovenski samostojnosti.

Podrobneje o tem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 11.11.2019

O 3.razvojni osi, šentrupertskih cestah, aktivnostih mladih, razstavi Postelja in osamosvojitveni lipi