kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

dm1 Njena.si

Sveža resnica o skrivnostnem možu z masko

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O aktualnih temah, pa tudi o vračanju štorklje Bele

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.03.2020 11:30

V današnji oddaji obširneje objavljamo pomembne informacije glede zajezitve širjenja okužb s covidom19. Pa tudi o vračanju štorklje Bele.

Za uvod objavljamo poziv štaba Civilne zaščite Občine Kočevje, da upoštevamo navodila pristojnih institucij in vse stike nujno omejimo zgolj na druženje s člani lastnega gospodinjstva. Medsebojno obiskovanje in druženje po domovih, tako na družinski kot prijateljski ravni, v obliki skupnih kosil, piknikov in podobnega, namreč močno povečuje možnost širjenja okužbe. Kot nadomestilo štab Civilne zaščite priporoča uporabo telefonov in video klicev.

Poročamo tudi z druge video konference predstavnikov slovenske karitas, ki je posredovala informacije s terena. Tudi njim primanjkuje prostovoljcev, tako kot socialno varstvenim zavodom. V največji kadrovski stiski so domovi za starejše in posebni domovi, zato Slovenska filantropija in Skupnosti socialnih zavodov Slovenije vabijo, da se jim pridružijo zdrave osebe, stare do 55 let.

V nadaljevanju smo objavili tudi nekaj napotkov, kako ravnati z embalažo ob prihodu iz trgovine domov. Embalaža je namreč kot potencialno onesnažena oziroma okužena, zato je treba paziti, da se v kuhinji ne križajo čiste in nečiste poti.

Največje verske skupnosti v Sloveniji so v času epidemije novega koronavirusa v skupni izjavi izrazile podporo vsem ukrepom vlade, ki prispevajo k varovanju zdravja prebivalcev, še zlasti starejših in bolnih.

Ob koncu našega druženja pa še dve povsem drugi temi. Kriminalisti Policijske uprave (PU) Novo mesto so v petek pred preiskovalnega sodnika odvedli 33-letnega moškega, ki je 23. februarja na Potoku pri Straži umoril 27-letno partnerico in nato ranil tudi sebe. Za kaznivo dejanja umora mu grozi najmanj 15-letna zaporna kazen.

Naše radijsko druženje pa smo končali z bolj veselo novico. Se še spomnite štorklje Bele? Iz Egipta se je napotila proti Turčiji, morda pa se že letos vrne tudi v Slovenijo. Njeno pot lahko spremljate po internetu.

Podrobneje o vseh omenjenih temah v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec. 

Oddaja "S Krko naokoli", 25.03.2020

Vabilo prostovoljcem in zgodba o štorklji Beli