mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): O prevzemu Bartoga, Bohoričevem letu in o najboljših športnikih v MO Novo mesto

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
06.02.2020 11:30

Danes smo predstavili več različnih vsebin, med drugim pa govorili o Bohoričevem letu v občini Krško, o novi RTP Dobruška vas, prevzemu Bartoga in o najboljših novomeških športnikih.

Kot rečeno, začeli smo v Krškem, kjer so letošnje leto posvetili spominu na rojaka, prvega slovničarja slovenskega jezika in protestantskega šolnika Adama Bohoriča, ki se je pred 500 leti rodil v bližini Brestanice. Skozi vse leto pripravljajo niz dogodkov.

Precej informacij je tudi iz gospodarstva. Eden od lastnikov Kopitarne Sevnica Jože Šinkovec je objavil prevzemno ponudbo za odkup še preostalih delnic družbe. Trenutno ima v lasti 216.535 delnic oz. 74,84-odstotni lastniški delež sevniške družbe, ki se ukvarja s proizvodnjo obutve in čevljarskih kopit.

Hrvaška družba Tokić se je dogovorila za prevzem slovenskega trgovca z avtomobilskimi deli Bartog iz Trebnjega. Postopek je trenutno na agenciji za varstvo konkurence. Bartog, ki je v lasti Jasne Bartolj Kotar in Darije Bartolj Umek,  je eno vodilnih podjetij v Sloveniji na področju distribucije avtomobilskih pnevmatik in delov, dodatne opreme, olj, maziv in drugih tekočin.

Elektro Ljubljana je lani septembra začelo graditi novo razdelilno transformatorsko postajo v Dobruški vasi, ki je ključnega pomena zlasti za škocjansko in šentjernejsko gospodarstvo. Postaja, za katero so lokacijo v občini Škocjan našli na območju nove industrijske cone v Dobruški vasi, v bližini avtoceste, za podjetjem Bramac, bo zagotovila zmogljivejše in stabilnejše omrežje.

V oddaji »S Krko naokoli« objavljamo tudi rezultate kviz tekmovanja Mladi genicalci, ki so ga zaključili v torek v Krškem, seveda pa smo se ustavili tudi pri izboru letošnjih športnikov in športnega kolektiva leta v Mestni občini Novo mesto. To so postali Darko Jorgić in Aleksandra Vovk ter ženski rokometni klub Krka.

Podrobneje o vsem v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli", 06.02.2020

Bohoričevo leto v KK, Kopitarna, Bartog, RTP Dobruška vas, Športnik leta v NM